fbpx

Το πρόγραμμα του Τσιτσιπά μέχρι τον Ιούνιο

Το πρόγραμμα του Τσιτσιπά μέχρι τον Ιούνιο

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που προετοιμάζεται για μία νέα και απαιτητική σεζόν. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας ολοκλήρωσε τη φετινή χρονιά με τη συμμετοχή του στα Nitto ATP Finals, και έμεινε σταθερός στο No. 6 του κόσμου.

Με τη νέα χρονιά, ο Στέφανος θα μπει και πάλι στα κορτ φορώντας τα γαλανόλευκα, μιας και η πρώτη του διοργάνωση θα είναι το United Cup (29/12/2023-07/01/2024). Ο ηγέτης της Εθνικής μας ομάδας θα βρεθεί στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας για τους αγώνες της κόντρα σε Καναδά και Χιλή.

Μετά τη διοργάνωση ο Στέφανος θα παραμείνει στην Αυστραλία, μιας και θα πάρει σειρά το πρώτο Grand Slam της σεζόν, το Australian Open της Μελβούρνης. Εκεί, ως περσινός φιναλίστ έχει να υπερασπιστεί 1.200 βαθμούς, και το μόνο σίγουρο είναι πως θα ξεκινήσει τη σεζόν στα βαθιά.

Η περιοδεία για τον ίδιο θα συνεχιστεί στην Ελλάδα για το Davis Cup, θα ταξιδέψει σε Μεξικό και ΗΠΑ τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο αντίστοιχα, ενώ μετά θα πάρει τη σκυτάλη η αγαπημένη του clay season. Πρώτος σταθμός θα ‘ναι το Μόντε Κάρλο, για να ακολουθήσουν Βαρκελώνη και Μαδρίτη.

Μετέπειτα θα ταξιδέψει στη Ρώμη, και θα ολοκληρώσει τη χωμάτινη περιοδεία του στο δεύτερο Grand Slam της χρονιάς, το Roland Garros του Παρισιού. Θα ‘ναι πολύ απαιτητικό το πρώτο μισό του 2024 για τον Τσιτσιπά, καθώς θα ‘χει πολλούς πόντους να υπερασπιστεί, για να παραμείνει στο Top-10.

Το πρόγραμμα του Τσιτσιπά ως τον Ιούνιο:
29 Δεκ-7 Ιαν: United Cup, Σίδνεϋ
14-28 Ιαν: Australian Open, Μελβούρνη
Φεβ: Davis Cup, Αθήνα
19-24 Φεβ: Mifel Tennis Open, Los Cabos
26 Φεβ-2 Μαρ: Abierto Mexicano, Ακαπούλκο
4-17 Μαρ: BNP Paribas Open, Indian Wells
17-31 Μαρ: Miami Open, Μαϊάμι
6-14 Απρ: Rolex Monte-Carlo Masters, Μόντε Κάρλο
13-21 Απρ: Barcelona Open, Βαρκελώνη
26 Απρ-5 Μαΐου: Mutua Madrid Open, Μαδρίτη
8-19 Μαΐου: Internazionali BNL D‘Italia, Ρώμη
26 Μαΐου-9 Ιουνίου: Roland Garros, Παρίσι

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις