fbpx

Σίνερ: «Σημαίνει πολλά για μένα να κερδίζω τον Νόβακ στη Μελβούρνη» (video)

Σίνερ και Τζόκοβιτς στο Australian Open

Ευχαριστημένος με τη σημερινή του εμφάνιση, αλλά και ιδιαίτερα συγκρατημένος παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιανίκ Σίνερ. Ο 22χρονος Ιταλός μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος τον ημιτελικό κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, μοιράστηκε τις σκέψεις του μετά το χαμένο τρίτο σετ, ενώ είπε και τα καλύτερα για του Big-3, όπου η νέα γενιά έχει πάρει πολλά από το τένις τους.

«Ήταν, και πάντα είναι δύσκολο να παίζεις κόντρα στον Τζόκοβιτς, αλλά στα Grand Slam είναι διαφορετικά. Ειδικά όταν έχασα το τρίτο σετ έχοντας και MP προσπάθησα να μείνω όσο πιο θετικός γινόταν και είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα».

Για το αν τον βοήθησαν οι νίκες που είχε στο τέλος της σεζόν απέναντι στον Τζόκοβιτς, απάντησε: «Βοηθάει να γνωρίζεις ότι μπορείς να τον κερδίσεις. Ήταν μεγάλο προνόμιο για μένα που μπόρεσα να τον αντιμετωπίσω τρεις φορές μέσα σε 10 μέρες την προηγούμενη σεζόν.

Οι προπονήσεις είναι καλές, αλλά οι αγώνες πάντα είναι διαφορετικοί. Οπότε από τη μια νιώθω ότι με βοήθησαν αυτοί οι αγώνες, από την άλλη τα Grand Slams όπως είπα είναι πολύ διαφορετικά πνευματικά. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο χαλαρός γίνεται σήμερα, αλλά ταυτόχρονα να έχω το πλάνο στο κεφάλι μου και νομίζω πήγε πολύ καλά».

Για τις διαφορές της δικής του γενιάς με την παλιά, με τις οποίες μπορούν να “σπάσουν” την κυριαρχία των Τζόκοβιτς και Ναδάλ, είπε: «Κάθε ένας από μας είναι διαφορετικός, αλλά κάτι που έχουμε κοινό είναι πως πιστεύουμε στους εαυτούς μας και αυτό βοηθάει αρκετά. Είμαστε τυχεροί που μπορούμε να παίζουμε μαζί με τον Τζόκοβιτς, να βλέπουμε τι κάνει, πως προπονείται.

Ελπίζω να επιστρέψει και ο Ράφα, είχα το προνόμιο να τον παρακολουθήσω και αυτόν. Με τον Ρότζερ δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να παίξω. Πάντα προσπαθώ να μάθω απ’ αυτούς, ήταν πάντα μέρος της διαδρομής, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Είμαι χαρούμενος που θα παίξω στον πρώτο μου τελικό στη Μελβούρνη, αλλά στο μυαλό μου ξέρω πως ακόμα μπορώ και πρέπει να βελτιωθώ».

Για τη νοοτροπία του στο σημερινό παιχνίδι, είπε: «Προφανώς σημαίνει πολλά για μένα να κερδίζω τον Νόβακ εδώ στη Μελβούρνη, αλλά το τουρνουά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ο τελικός είναι την Κυριακή, οι τελικοί είναι πάντα κάτι διαφορετικό. Στο μυαλό μου είχα ότι είναι μόνο ο ημιτελικός, ότι δε θα κερδίσω το τουρνουά. Ανυπομονώ για την Κυριακή και θα δούμε τι θα συμβεί».

Για το πως διαχειρίστηκε το χαμένο MP και το χαμένο τρίτο σετ, είπε: «Είναι δύσκολο ότι συμβαίνει αυτό, αλλά προσπάθησα να ηρεμήσω στην καρέκλα μου, και να σκεφτώ πως το σκορ ήταν 2-1 υπέρ μου και ήθελα να ξεκινήσω καλά το επόμενο σετ. Σέρβιρα πρώτος, οπότε πήρα γρήγορα το προβάδισμα και προσπάθησα να μείνω προσηλωμένος στο πλάνο».

Γα το πόσο έχει βοηθήσει η προσθήκη του Ντάρεν Κέιχιλ στην ομάδα του, απάντησε: «Είναι πάντα πολύ χαλαρός. Το πρωί μιλούσαμε για άσχετα πράγματα, δεν είπαμε τίποτα για τένις. Μόνο 20 λεπτά πριν από τον αγώνα μιλήσαμε για τακτική και το πως να χειριστώ διάφορες καταστάσεις.

Έχει βοηθήσει όλη την ομάδα να πιστεύουμε στους εαυτούς μας, αλλά και να διασκεδάζουμε. Είναι σημαντικό να απολαμβάνουμε τον χρόνο που περνάμε μαζί γιατί ταξιδεύουμε πολύ. Δουλεύουν πολύ καλά μαζί με τον Σιμόν, και αυτή τη στιγμή όλα κυλούν εξαιρετικά».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις