fbpx

Ζενγκ: «Θα επιστρέψω καλύτερη την επόμενη φορά» (video)

Κίνγουεν Ζενγκ

Στη συνέντευξη Τύπου του Australian Open μίλησε η Κίνγουεν Ζενγκ μετά τον τελικό απέναντι στην Αρίνα Σαμπαλένκα, όπου και ηττήθηκε με 6-2, 6-2.

«Πιστεύω πως στην αρχή του τελικού έπαιζα σε αργό τέμπο. Και επίσης δεν κατάφερα να παίξω το τένις μου σήμερα. Η διαφορά ήταν ότι δεν μπορούσα να κρατηθώ στο δικό μου service. Είχα την ευκαιρία μου να κάνω break, αλλά δεν τα κατάφερα, και αυτή η μικρή στιγμή κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι.

Ξέρετε, παίζοντας σ’ αυτό το επίπεδο και μάλιστα κόντρα στη Σαμπαλένκα, αν δεν εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες σου, φεύγουν γρήγορα. Είναι μία πολύ επιθετική τενίστρια. Αν αφήσεις έστω και μία ευκαιρία χαμένη, τότε το αποτέλεσμα θα είναι σαν το σημερινό. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω για τον αγώνα, θα μπορούσα να κάνω πολλά περισσότερα», είπε αρχικά.

Για τη Σαμπαλένκα, και το αν είναι η πιο επικίνδυνη παίκτρια στο Tour, ανέφερε: «Θα πω με σιγουριά πως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος όταν την αντιμετωπίζει είναι να προσέχει πολύ το service. Γιατί και η ίδια είναι απίστευτη σέρβερ. Ωστόσο εγώ δεν μπορούσα να το κάνω αυτό, ειδικά στις αρχές των set που ήμουν με 2-0 πίσω».

Στην ερώτηση αν είναι δύσκολο να πείσει τον εαυτό της μετά από έναν χαμένο τελικό ότι είναι μόνο 21 ετών και ότι θα έχει κι’ άλλες ευκαιρίες, απάντησε: «Ναι είναι δύσκολο, Πρέπει να δουλέψω περισσότερο στο τένις μου, αλλά και στη ψυχολογική μου πλευρά. Να δουλέψω ώστε να ξέρω πως να διαχειρίζομαι αυτές τις μεγάλες στιγμές».

Τέλος, πρόσθεσε: «Είχα πολλά δύσκολα ματς αυτές τις 2 εβδομάδες, και είμαι ικανή να κρατήσω αυτή τη δύσκολη στιγμή και να προσπαθώ να νικήσω το παιχνίδι, ακόμα και αν δεν είμαι στην καλύτερη μέρα μου. Πιστεύω πως μπορώ να μάθω πολλά από την ήττα σήμερα, και ελπίζω να επιστρέψω εδώ ως καλύτερη παίκτρια».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις