fbpx

ATP Rankings: Τρεις θέσεις πίσω ο Τσιτσιπάς – Κοντά στο Top-3 ο Σίνερ

Ο Τσιτσιπάς στο Australian Open

Έχασε έδαφος στο Top-10 των ATP Rankings ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που υποχώρησε τρεις θέσεις μετά το Australian Open. Έχοντας να υπερασπιστεί 1200 βαθμούς λόγω της περσινής του πορείας, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έφτασε ως τον 4ο γύρο, και έτσι μειώθηκε η βαθμολογική συγκομιδή του.

Πλέον συγκεντρώνει 3.025 βαθμούς, μιας και του αφαιρέθηκαν 1.000 από τη Μελβούρνη, και βρίσκεται στο No. 10 της παγκόσμιας κατάταξης. Ωστόσο, μέχρι τα τέλη Μαρτίου ο Στέφανος δεν έχει να καλύψει πολλούς βαθμούς, και θα έχει τις ευκαιρίες του να αναρριχηθεί μέσα από καλές πορείες.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης 10άδας, τίποτα δεν άλλαξε από το No. 1 ως το No. 6. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, παρότι δεν υπερασπίστηκε τον τίτλο του στην Αυστραλία δεν έχασε τα σκήπτρα της πρωτιάς, μιας και ο Κάρλος Αλκαράθ αποκλείστηκε έναν γύρο νωρίτερα από ότι ο ίδιος.

Έχασε βαθμούς όμως, με τη διαφορά του από τον 20χρονο Ισπανό να μειώνεται στους 600, και έχει εξασφαλισμένη την κορυφή ως τις 26 Φεβρουαρίου. Μετέπειτα η “μάχη” για το No. 1 θα κορυφωθεί, και εκτός από τους δύο πρωτοπόρους θα μπουν στο κόλπο και οι φιναλίστ της Μελβούρνης.

Ο λόγος για τους Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Γιανίκ Σίνερ. Ο πρώτος, που για 3η φορά έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό στο «Happy Slam», είχε την ευκαιρία να προσπεράσει τον Αλκαράθ αλλά δεν τα κατάφερε. Κρατήθηκε, όμως, στο No. 3 της κατάταξης, και πλησιάζει απειλητικά τους πρώτους.

Αντίθετα, ο 22χρονος Ιταλός, και νέος πρωταθλητής του πρώτου Grand Slam της χρονιάς, κατάφερε να μεγαλώσει αισθητά το χάσμα από το No. 5, και να “χτυπάει” την πόρτα της πρώτης 3άδας. Η διαφορά του με τους πρώτους είναι κοντά στους 1.000 βαθμούς, ενώ με τον Ρώσο στους 400.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ συμπληρώνει την κορυφαία 5άδα του κόσμου, και σε απόσταση… αναπνοής από εκεί απέχει ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις στην Αυστραλία. Στο No. 7 είναι πλέον ο Χόλγκερ Ρούνε, στο No. 8 ο Χούμπερτ Χουρκάτς, και στο No. 9 ο Τέιλορ Φριτς.

Εκτός του Top-10, σπουδαία άνοδο είδε ο Αντριάν Μαναρινό, που για πρώτη φορά ανέβηκε στο No. 17, ενώ στην πρώτη 20άδα επέστρεψε και ο Κάμερον Νόρι (No. 19). Οι Σεμπάστιαν Μπαέζ και Τόμας Μάρτιν Ετσεβερί, έκαναν επίσης νέα career high φτάνοντας στο No. 25 και στο No. 28 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις