fbpx

Davis Cup: Απίθανος Θάνος και 2-0 η Ελλάδα τη Ρουμανία! (videos)

Ο Θάνος στο Davis Cup

Μεγάλη ανατροπή και σπουδαία νίκη για τον Αριστοτέλη Θάνο απέναντι στον Νίκολας Νταβίντ Ιονέλ! Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε με ανατροπή στα σετ (4-6, 6-3, 6-2) μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά αγώνα στα Άνω Λιόσια, και “υπέγραψε” το 2-0 της Ελλάδας επί της Ρουμανίας στο tie.

Σε συνδυασμό με τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Μάριους Κοπίλ, η Εθνική μας έχει το απόλυτο αβαντάζ στη σειρά των play-off του World Group I για το Davis Cup. Απέχει μία νίκη μακριά από την πρόκριση, και αυτή θα ψάξει αύριο στο διπλό, που θα ανοίξει και το αγωνιστικό πρόγραμμα.




Όσον αφορά τον αγώνα, ο Θάνος κοίταξε στα μάτια τον No. 265 της παγκόσμιας κατάταξης και κατάφερε να τον νικήσει με μυθικό comeback! Τέλειωσε το ματς με 4 άσους και 8 διπλά λάθη, είχε 77% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (43/56), αλλά υστέρησε στο δεύτερο (48%, 15/31).

Εκμεταλλεύτηκε 4/9 BP που του δόθηκαν, “έσωσε” 3/5 του Ρουμάνου αντιπάλου του, και με περίσσιο θάρρος και ψυχραιμία πήρε μία ακόμα τεράστια νίκη μπροστά στο ελληνικό κοινό. Παρότι βρίσκεται στο No. 1433 του κόσμου, απέδειξε ξανά πως μπορεί να φανεί πολύτιμος με τα γαλανόλευκα.




Σχετικά με την εξέλιξη του ματς, στο πρώτο σετ ο Ιονέλ έκανε back to back break στον Θάνο, και βρέθηκε μπροστά με 4-1. Πήρε το ένα πίσω ο Έλληνας τενίστας (4-2), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να “γλυτώσει” το σετ (6-4). Στην επανάληψη όμως φάνηκε πιο διαβασμένος στο κορτ.

Σέρβιρε εξ’ αρχής πρώτος και διατήρησε την ακεραιότητα του σερβίς του μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, γεγονός που τον οδήγησε και στη νίκη. Έκανε break στο 6ο game του δεύτερου σετ, και με διαχείριση έφτασε στην ισοφάριση (6-3), και στο decider είχε πάρει πλήρως τα ηνία, και με δικό του back to back break ολοκλήρωσε την ανατροπή (6-2).

Αύριο Κυριακή (4/2) η δράση στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων ξεκινάει με το διπλό, εκεί που είναι να παίξουν οι «TsitsiBros». Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στους Κοπίλ και Κόρνεα, εκτός και αν ο No. 10 του κόσμου αφήσει τη θέση του σ’ άλλον διεθνή.




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις