fbpx

Θάνος: «Ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα ματς στη ζωή μου»

Αριστοτέλης Θάνος

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε ο Αριστοτέλης Θάνος, λίγο μετά τη σπουδαία του νίκη κόντρα στον Νίκολας Νταβίντ Ιονέλ με 4-6, 6-3, 6-2. Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας ζευγάρωσε τις νίκες της Ελλάδας επί της Ρουμανίας (2-0), στο πλαίσιο των play-off του World Group I του Davis Cup.

Απάντησε σε ερωτήσεις για το πως βίωσε ο ίδιος την αναμέτρηση, από το σκληρό κορτ του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων, για τον κόσμο στις κερκίδες, αλλά και για τη βοήθεια που πήρε από τον ελληνικό πάγκο, ιδιαίτερα μετά το χαμένο πρώτο σετ.

«Έπαιξα πολύ καλά μετά το εις βάρος μου 4-1. Το πάλεψα, ήμουν μαχητικός και δεν άφησα το μυαλό μου να ξεφύγει. Κράτησα το πλάνο μου και πήγε πολύ καλά. Άλλαξα λίγο το παιχνίδι μου, έγινα πιο επιθετικός. Στο μυαλό μου πάντα πίστευα ότι θα κερδίσω, ότι θα το γυρίσω. Και στο 4-1, με αυτή την ατμόσφαιρα, το έλεγα μέσα μου ότι θα το κάνω.

Νομίζω ήταν το καλύτερο επίπεδο που έχω παίξει, ίσως από τα καλύτερα ματς στη ζωή μου. Πνευματικά ήμουν σταθερός, αν εξαιρέσεις την αρχή του παιχνιδιού. Όχι ότι δεν ήμουν συγκεντρωμένος, αλλά υπήρχε λίγη πίεση. Πάλευα όμως και όταν παλεύεις και έχεις πίστη, γίνονται καλά πράγματα».

Για το ρόλο που έπαιξε και ο κόσμος, είπε: «Με τον κόσμο ανεβαίνει η συγκέντρωσή μου στο ματς. Ένα θέμα που έχω είναι ότι σε ματς χωρίς κόσμο, μου είναι δύσκολο να έχω ένταση στο παιχνίδι μου. Με κόσμο και όταν κρίνονται πολλά, πάντα νιώθω ότι θα παίξω καλά».

Για τη βοήθεια που πήρε και από τον πάγκο, είπε: «Με βοήθησε και ο πάγκος πάρα πολύ. Και ο Δημήτρης και ο Στέφανος. Ο Δημήτρης με ηρεμούσε και με έβαζε σε πλάνο, ενώ ο Στέφανος μου έδωσε σημαντικές οδηγίες και μου ξεκλείδωσε το παιχνίδι. Όταν μου μιλούσε κι εγώ εκτελούσα (σωστά), είχα πίστη ότι αυτό θα λειτουργούσε.

Μου είπε να παίξω στο φιλέ γιατί έπαιζε ρηχά ο αντίπαλός μου κι εγώ δίσταζα να μπω. Πίστεψαν σε αυτό το πλάνο και το εκτέλεσα, με αποτέλεσμα να πάνε όλα καλά. Ένιωθα αυτοπεποίθηση και διαχειριζόμουν καλά τα βολέ μου όσο περνούσε η ώρα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις