fbpx

Τσιτσιπάς: «Κίνητρο να παίζω για την ομάδα, και όχι για τον εαυτό μου»

Ο Τσιτσιπάς στο Davis Cup

Για το κίνητρο της ομαδικής προσπάθειας, αλλά και για το πάθος του να αγωνίζεται μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον αγώνα κόντρα στον Μάριους Κοπίλ, για τα play-off του World Group I του Davis Cup.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας, και No. 10 του κόσμου, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το πως βίωσε τον πρώτο αγώνα του tie ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρουμανία, για την ενόχληση που φάνηκε να έχει μετά από ένα άσχημο πάτημά του στο 2ο game, αλλά και για το πως αισθάνεται μετά τη Μελβούρνη.

Σχετικά με τις διαφορές του παιχνιδιού του, όταν αγωνίζεται για μια ομάδα, είπε: «Ξέρω σε αυτά τα παιχνίδια ότι παίζω για την ομάδα και όχι για τον εαυτό μου. Αυτό είναι ένα κίνητρο, γιατί παίζω και για τα νέα παιδιά στην ομάδα μου. Το να παίζω για τα νέα παιδιά που με βλέπουν από την τηλεόραση, κάνει ένα μέρος μου να θέλω να παίξω και γι’ αυτούς. Είναι μεγάλη τιμή για μένα».

Για το πάθος που έβγαλε από την ατμόσφαιρα στις κερκίδες: «Παθιάστηκα στα BP του αντιπάλου. Ο κόσμος πάντα βοηθάει στα εντός έδρας παιχνίδια. Είναι ένα πλεονέκτημα σε όλα τα αθλήματα και στο Davis Cup. Σαν ομάδα ήμασταν πιο δεμένοι στα εκτός έδρας παιχνίδια και όχι τόσο δεμένοι στα εντός. Αυτό το δουλέψαμε και έχουμε καλό κλίμα».

Για το άσχημο πάτημα που έκανε στο 2o game και τη μικρή ενόχληση στο αριστερό του πόδι, απάντησε: «Χτύπησα όντως στο break point στο πρώτο σετ που στραβοπάτησα κι ένιωσα λίγο πόνο, αλλά τίποτε παραπάνω. Έχει ξαναγίνει, δεν είναι κάτι».

Σχετικά με το πως αισθάνεται το παιχνίδι του, είπε: «Νιώθω καλύτερα σε σχέση με την Μελβούρνη. Είχα κάποια εύκολα game. Περίμενα πιο αργές συνθήκες, αλλά ο αντίπαλος σέρβιρε άψογα σε κάποιες γραμμές. Μέχρι το break όπου εκεί ησύχασα.

Είχα ένα κακό game στο forehand, αλλά το θέμα δεν είναι τεχνική ή το τένις, αλλά η μέση μου που πονούσε πολύ το τελευταίο διάστημα. Γι’ αυτό κι έκανα ορισμένες αλλαγές στο παιχνίδι μου που με βοήθησαν στο να υποχωρήσει ο πόνος και πλέον είμαι σωματικά και ψυχολογικά καλύτερα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις