fbpx

Τσιτσιπάς-Σάκκαρη: Οι απίθανες συμπτώσεις τους τα τελευταία 5 χρόνια!

Τσιτσιπάς-Σάκκαρη: Οι απίθανες συμπτώσεις τους τα τελευταία 5 χρόνια!

Δεν είναι λίγες οι συμπτώσεις του Στέφανου Τσισιπά και της Μαρίας Σάκκαρη τα τελευταία 5 χρόνια. Με αφορμή το ότι την τρέχουσα εβδομάδα θα βρεθούν από κοινού εκτός του Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης σε άνδρες και γυναίκες, μία αναδρομή στο παρελθόν δείχνει πως πολλές είναι οι περιπτώσεις που τους συμβαίνει κάτι ανάλογο την ίδια εποχή.

Ξεκινώντας από το τώρα, ο 25χρονος Έλληνας τενίστας θα αποχωρήσει από την κορυφαία 10άδα των ATP Rankings μετά από σχεδόν 5 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας του. Ήταν Δευτέρα (4/3/2019) όταν ανέβηκε για πρώτη φορά, και από αύριο Τρίτη (20/2) θα βρεθεί στο No. 11, όμως με μια καλή πορεία στο μεξικάνικο Tour του μπορεί να επιστρέψει ξανά στη 10άδα.

Από την άλλη, η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια βρισκόταν στο Top-10 από τον Σεπτέμβριο του 2021, και το σερί της σταμάτησε αυτή την εβδομάδα, μιας και αυτή πλέον βρίσκεται στο No. 11 του κόσμου. Μέσα από την πορεία της στο Ντουμπάι καλείται να ανέβει ξανά στην ελίτ του παγκόσμιου τένις, και παράλληλα να βάλει στοπ στο σερί ηττών.

Τώρα ας πάμε στην αρχή της αναδρομής. Πρώτο σταθμός το Australian Open του 2019, όπου αμφότεροι έφτασαν στον τρίτο γύρο, και έγιναν οι πρώτοι Έλληνες τενίστες που φτάνουν από κοινού ως αυτή τη φάση ενός Grand Slam, μετά το 1936.

Λίγους μήνες μετά κέρδισαν παράλληλα τους πρώτους χωμάτινους τίτλους τους. Στις 4 Μαρτίου η Σάκκαρη πήρε τον πρώτο της τίτλο, ενώ μία μέρα μετά είχε ανάλογη επιτυχία και ο Τσιτσιπάς. Συνεχίζουμε με το Roland Garros της ίδιας χρονιάς, με τους δύο κορυφαίους της χώρας μας να «αγγίζουν» την παράλληλη τελειότητα.

Η Μαρία έχασε MP στα ημιτελικά κόντρα στην Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και τελικώς αποκλείστηκε, ενώ ο Στέφανος προηγήθηκε με 2-0 στον τελικό του Παρισιού κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, όμως υπέστη την ανατροπή και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το πρώτο Major της καριέρας του.

Τέλος, το 2022 αμφότεροι έκλεισαν τη σεζόν όντας στο career high τους (No. 3). ενώ πέρυσι (2023), και οι δύο πανηγύρισαν τίτλους στο Μεξικό, αλλά όχι την ίδια εποχή. Η Σάκκαρη θριάμβευσε στη Γουαδαλαχάρα, ενώ ο Τσιτσιπάς στο Λος Κάμπος, που καλείται τώρα να διατηρήσει τα σκήπτρα του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις