fbpx

Τσιτσιπάς: «Σώστε το backhand με το ένα χέρι» (video)

Ο Τσιτσιπάς στο Los Cabos

Στη συνέντευξη Τύπου του Los Cabos μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την έκτη διαδοχική του νίκη στη διοργάνωση. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας μίλησε για το backhand με το ένα χέρι, για τον αγώνα κόντρα στον Κοβάτσεβιτς, αλλά και για την αναμέτρηση των ημιτελικών με τον Κάσπερ Ρουντ.

Για το backhand με το ένα χέρι, είπε: «Είναι πιο διασκεδαστικό χτύπημα, δοκίμασα και τα δύο ως παιδί. Μπορεί να πει κανείς ότι το backhand με τα 2 χέρια ίσως σου δίνει περισσότερο έλεγχο της μπάλας, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το να ανοίγεις το γήπεδο με το backhand με το ένα χέρι, η αίσθηση της μπάλας.

Είναι μεγάλο πλεονέκτημα και το ένιωσα πολλές φορές όταν ήμουν σε καλή μέρα. Με έχει βοηθήσει πολύ στις χωμάτινες επιφάνειες και χρωστάω πολλά σε αυτό το χτύπημα. Σίγουρα υπάρχουν πλεονεκτήματα και στο backhand με τα δύο χέρια.

Αλλά πάντα θα είμαι πιστός και θα εκπροσωπώ αυτό που διάλεξα. Για να μην το χάσουμε πρέπει να ξεκινήσουμε κάποιο κίνημα, καμπάνια «σώστε το backhand με το ένα χέρι», να χρησιμοποιούμε αυτά τα hashtags στο διαδίκτυο!

Υπάρχει ένα παιδί στην Ιαπωνία του οποίου είμαι μέντορας. Επικοινώνησε μαζί μου ο πατέρας του πριν τρία-τέσσερα χρόνια και μου ζήτησε κάποιες συμβουλές. Το όνομα του παιδιού είναι Σούκε και ήθελε να παίξει με το ένα χέρι, αλλά δεν είναι σύνηθες στην Ιαπωνία, όλα τα παιδιά παίζουν με τα δύο και οι προπονητές τα σπρώχνουν προς τα εκεί.

Είπα στον πατέρα του να ακολουθήσει την καρδιά του, να κάνει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο. Και αυτή τη στιγμή έχει ένα από τα πιο cool backhand που έχω δει στη ζωή μου! Του μιλάω ακόμα και του λέω την άποψή μου για κάποια πράγματα. Είναι ένα διασκεδαστικό project για μένα και νιώθω περηφάνεια που το κάνω».

Για τον αγώνα με τον Κοβάτσεβιτς, είπε: «Τα συναισθήματά μου είναι θετικά. Δεν ήταν το καλύτερο ξεκίνημα, αλλά κατάφερα να ανεβάσω την απόδοσή μου και να ελέγξω περισσότερο τα πράγματα. Η καλύτερη περίοδός μου στο ματς ήταν το δεύτερο σετ, όπου βρήκα τον ρυθμό μου.

Έκανα δυσκολότερα τα πράγματα για εκείνον, παίζοντας με τους δικούς μου όρους σε κάποιες περιπτώσεις. Η υπομονή μου κυριάρχησε και μπόρεσα να παίξω καλό τένις σε κάποια γκέιμ, που είναι καλό σημάδι και θα προσπαθήσω να συνεχίσω έτσι».

Για τον Κάσπερ Ρουντ, είπε: «Έχουμε παίξει μερικές φορές, ταιριάζουν και στους δύο οι συνθήκες. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να σε σπρώξει στα όρια. Πρέπει να είμαι σωστά προετοιμασμένος, πρέπει να το αντιμετωπίσω σαν όλα τα άλλα ματς, με τη σωστή νοοτροπία και να το δω σαν ευκαιρία να βελτιώσω το τένις μου μέσα από μια δύσκολη μάχη».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις