fbpx

Παγκόσμιο 25άρας: Ο Απόστολος Χρήστου στην 6η θέση του περιπετειώδη τελικού των 50μ ύπτιο

Παγκόσμιο 25άρας: Ο Απόστολος Χρήστου στην 6η θέση του περιπετειώδη τελικού των 50μ ύπτιο

Με πέντε κολυμβητές να τερματίζουν σε χρόνους κάτω από τα 23.00, ο Απόστολος Χρήστου με επίδοση 23.10, κατέλαβε την 6η θέση στον τελικό των 50μ ύπτιο στο 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 25άρας πισίνας στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική διάκριση για τον πρωταθλητή Ευρώπης (στα 50μ ύπτιο της 50άρας) και κολυμβητή του Παναγιώτη Βελέντζα, που ολοκληρώνει μια σπουδαία χρονιά γι αυτόν, το 2022. Θυμίζουμε ότι εκτός από την 6η θέση στα 50μ, φεύγει από τη Μελβούρνη και με την πέμπτη θέση στα 100μ. ύπτιο.

Ήταν ένας τελικός, αυτός των 50μ ύπτιο Ανδρών, που εξελίχθηκε… σε περιπετειώδη. Έγινε σε… δυο δόσεις, καθώς την προγραμματισμένη ώρα, και αφού δόθηκε η εκκίνηση, ο αφέτης έκανε ανάκληση, ωστόσο οι περισσότεροι δεν το αντιλήφθηκαν και συνέχισαν να αγωνίζονται. Ο Χρήστου αρχικά σταμάτησε, στη συνέχεια ακολούθησε τους υπόλοιπους. Τρεις φιναλίστ, επέστρεψαν στους βατήρες. Λίγο αργότερα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία (World Aquatics), ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση και όρισε νέα ώρα διεξαγωγής του τελικού.

Όπως εξελίχθηκε το αγώνισμα, ο Απόστολος έκανε πέντε κούρσες, καθώς αγωνίστηκε στον προκριματικό, τον ημιτελικό, τον αγώνα-μπαράζ και δυο φορές στον τελικό. 

Στα 50μ -όπως και στα 100μ- το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αμερικανός Ράιαν Μέρφι με 22.64. Το ασημένιο πήρε ο Αυστραλός Αϊζακ Άλαν Κούπερ (22.73), και το χάλκινο ο Πολωνός Κάσπερ Στοκόβσκι με 22.74.

Τα αποτελέσματα του τελικού ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος