fbpx

Τεράστιος Χρήστου, στο παγκόσμιο βάθρο με χάλκινο μετάλλιο – Τέταρτος ο εκπληκτικός Μακρυγιάννης (video)

Τεράστιος Χρήστου, στο παγκόσμιο βάθρο με χάλκινο μετάλλιο – Τέταρτος ο εκπληκτικός Μακρυγιάννης (video)

Φοβερός και τρομερός ο Απόστολος Χρήστου, πέτυχε έναν ακόμα τεράστιο στόχο, καθώς ανέβηκε στο παγκόσμιο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 100μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Εκπληκτικός και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, που τερμάτισε 4ος, δύο εκατοστά πιο αργά, με την Ελλάδα να πετυχαίνει μια ακόμα ιστορική διάκριση.

Ο Χρήστου έκανε καλή εκκίνηση και ήταν μεταξύ 2ης και 3ης θέσης, κάνοντας γύρισμα στα 25.63. Ο Μακρυγιάννης είχε μείνει πιο πίσω, όμως στο τελευταίο πενηντάρι έβαλε τη δυνατά του κι άρχισε να πλησιάζει. 

Ο Απόστολος έδινε μάχη με τον Πίτερ Κούτσε για το βάθρο, όμως ο Νοτιοαφρικανός άρχισε να υποχωρεί κι έτσι ο 27χρονος Έλληνας βρέθηκε στο βάθρο με χρόνο 53.36. Ο Μακρυγιάννης ακολούθησε με 53.38 και οι δύο κολυμβητές έγραψαν ιστορία.




Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά το έβδομο συνολικά σε μεγάλες διοργανώσεις (έχει αναδειχθεί και χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης), ενώ ο Μακρυγιάννης έφτασε δύο κλάσματα από το μετάλλιο στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε Παγκόσμιο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Ο Γιώργος Ασπουγαλής, εξάλλου, έδωσε μια σπουδαία μάχη στα ημιτελικά των 50μ πρόσθιο και τελικά κατέλαβε την 14η θέση στον κόσμο και έτσι θα συνεχίσει την παρουσία του στην διοργάνωση με την μικτή 4χ100μ μικτή.

Πατάω like και follow στη σελίδα του Υγρός Στίβος Apex Sports στο facebook για να μαθαίνω πρώτος τα νέα από τον χώρο των aquatics

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος