fbpx

Ανασκόπηση Καλλιτεχνικής Κολύμβησης 2022 (pics)

Ανασκόπηση Καλλιτεχνικής Κολύμβησης 2022 (pics)

Λυτρωτική χρονιά – ορόσημο ήταν το 2022 για την Καλλιτεχνική Κολύμβηση. Μια απόλυτα επιτυχημένη σεζόν που έκλεισε με συνολικά τρία μετάλλια για την Εθνική μας ομάδα των Γυναικών στις δυο κορυφαίες διοργανώσεις και πολλές ακόμα διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο στη μεγάλη ηλικιακή κατηγορία, αλλά και σε μικρότερες.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια, φυσικά, με τα δύο ιστορικά χάλκινα μετάλλια, στο Ελεύθερο και Τεχνικό Σόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Αλλά και η Εθνική, στα ομαδικά αγωνίσματα έλαμψε με τις εμφανίσεις της και το αποκορύφωμα το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του Κόμπο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.

Από τη Βουδαπέστη και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έως το Ευρωπαϊκό στην “αιώνια πόλη”, η Καλλιτεχνική Κολύμβηση έλαμψε και έφυγε από κάθε διοργάνωση με μετάλλια και διακρίσεις, γράφοντας λαμπρές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Οι Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Λυδία Παπαναστασίου έφεραν το περασμένο καλοκαίρι το άθλημα στο προσκήνιο της ελίτ και με πολλά υποσχόμενες εμφανίσεις προϊδέασαν για μια ακόμη πιο επιτυχημένη σεζόν το 2023.

Αλλά και στoν τελικό των World Series και στα Παγκόσμια πρωταθλήματα Νεανίδων και Κορασίδων τα κορίτσια έκαναν εντυπωσιακέςσεμφανίσεις:

Στον Super Final των WORLD SERRIES στην Αθήνα: Χρυσό η Εθνική Ομάδα στο Κόμπο (Αγραφιώτη, Αλζιγκούζη, Φραγκάκη, Γιαλαμά, Καράγγελου, Καραπαναγιώτου, Καριώρη, Κρομμυδάκη, Μαλκογεώργου, Μισίκεβιτς, Παπαναστασίου). Αργυρό η Εθνική Ομάδα στο Highlight (Αγραφιώτη, Αλζιγκούζη, Φραγκάκη, Γιαλαμά, Καραπαναγιώτου, Καριώρη, Κρομμυδάκη, Μαλκογεώργου, Μισίκεβιτς, Παπαναστασίου).

ΣΤο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων, στο Αλικάντε: Χάλκινο η Εθνική Ομάδα στο Κόμπο (Φραγκάκη, Φράγκου, Νίκου, Γιαλαμά, Καράγγελου, Καραπαναγιώτου, Καρατζόγλου, Κρομμυδάκη, Παπαδοπούλου, Παπαναστασίου). Χάλκινο η Εθνική Ομάδα στο Highlight (Φραγκάκη, Φράγκου, Νίκου, Γιαλαμά, Καράγγελου, Καραπαναγιώτου, Καρατζόγλου, Κρομμυδάκη, Παπαδοπούλου, Παπαναστασίου).

Τέλος, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων στο Μοντεκό Λε Μιν: Χάλκινο η Εθνική Ομάδα στο Κόμπο (Βαγκέ, Δάμπαλη, Ιμβριώτη, Καραβασίλη, Καραμανίδου, Κοντού, Κουτράκη, Πέντζα, Ρηγάκου, Σκευάκη).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος