fbpx

Ανασκόπηση Καταδύσεων 2022 (pics)

Ανασκόπηση Καταδύσεων 2022 (pics)

Ειδική μνεία, αναφορά και απόδοση τιμής απαιτούν πάντα οι ελληνικές καταδύσεις, ακόμα και αυτό το διάστημα που είναι σε ύφεση, καθώς είναι το μοναδικό του υγρού στίβου που έχει πάρει χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (Μπίμης-Συρανίδης, συγχρονισμένες καταδύσεις Αθήνα 2004).

Ένα ολυμπιακό άθλημα της πισίνας που πολλές φορές ξεχνάμε, με το ίδιο να έχει παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια από την Πολιτεία και κατ’ επέκταση από την δημοσιογραφική προβολή που του αρμόζει. Θεόφιλος Αυθίνος, Θάνος Τσιρίκος, Νίκος Μόλβαλης και πολλά ακόμη παιδιά προπονούνται καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες και παλεύουν για μια πρόκριση, για μια διάκριση, για ένα μετάλλιο.

Η αποστολή τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, τη μεγάλη διεθνή διοργάνωση που μας εκπροσώπησαν, τον Αύγουστο του 2022 (νωρίτερα στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης τα πράγματα δεν είχαν πάει καλά) αποτελούσε το επιστέγασμα μιας «Οδύσσειας» στην προετοιμασία, με τα παιδιά αυτά να αγωνίζονται και να πλασάρονται σε υψηλές θέσεις στους τελικούς.

Με τις συγχρονισμένες καταδύσεις να είναι και πάλι η προτεραιότητα της ελληνικής αποστολής, Τσιρίκος και Μόλβαλης κατέλαβαν την 5η θέση στα 10μ σταθερά, ενώ το δίδυμο Αυθίνος – Μόλβαλης ολοκλήρωσε στην 6η θέση των 3μ τραμπολίνο.

Με το μέλλον να διαγράφεται λαμπρότερο γι’ αυτά τα παιδιά, ευχόμενοι πρωτίστως καλύτερες συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας, η αίσθησή μας λέει, ότι θα δούμε στο Παρίσι 2024 ελληνική εκπροσώπηση στις καταδύσεις, αναπολώντας στιγμές όπως αυτές της Αθήνας το 2004 με το ονειρεμένο χρυσό των Μπίμη – Συρανίδη…

Υπάρχουν, φυσικά και νεότερα παιδιά, όπως αυτά που τα πήγαν εξαιρετικά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων στο Οτοπένι. Οι Χαλέμου / Σαχίνη στα 10 μ. Σταθερά συγχρονισμένων στις Νεάνιδες και οι Παπαδημητρίου / Μήτρου στο ίδιο αγώνισμα των Εφήβων κατέκτησαν την 5η θέση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος