fbpx

Ευρωπαϊκό Κ23: Αποθεωτικό φινάλε με νέο χρυσάφι από τον Στέργιο Μάριο Μπίλα και πανελλήνιο ρεκόρ – Χάλκινος ο Μακρυγιάννης (pics)

Ευρωπαϊκό Κ23: Αποθεωτικό φινάλε με νέο χρυσάφι από τον Στέργιο Μάριο Μπίλα και πανελλήνιο ρεκόρ – Χάλκινος ο Μακρυγιάννης (pics)

Καταπληκτικός και στο φινάλε του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών Κ23, στο Δουβλίνο, την Κυριακή (13/8) το βράδυ ο Στέργιος Μάριος Μπίλας.

Μετά το χρυσό μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο, το Σάββατο, κατέκτησε τη χρυσαφένια πρωτιά, με μια επίσης εντυπωσιακή εμφάνιση και στα 50μ πεταλούδα, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Κατέκτησε και αυτή τη κορυφή με τη φανταστική επίδοση 23.16 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Κριστιάν Γκολομέεβ που ήταν 23.19 από το 2018 και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Και όπως τόνισε: «Ο μοναδικός μου στόχος ήταν το χρυσό μετάλλιο. Είχα καθαρό μυαλό, ήθελα να τερματίσω πρώτος και τα κατάφερα. Τώρα ήρθε η ώρα για διακοπές».

Ο Αυστριακός Μπούχερ με 23.30, με το ασημένιο και ο Δανός Νίκελσεν με 23.57, με το χάλκινο, ακολούθησαν τον πρωταθλητή μας, που έφερε το τρίτο χρυσό για την χώρα μας και έκτο συνολικά μετάλλιο στη διοργάνωση.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

ΧΑΛΚΙΝΟΣ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Νωρίτερα ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης κατέκτησε το χάλκινο στα 100μ ύπτιο, που είναι το δεύτερο προσωπικό του μετάλλιο στη διοργάνωση μετά από το ασημένιο, χθες, στα 50μ ύπτιο.

Κολύμπησε σε χρόνο 54.40, τερμάτισε 4οςαλλά ανέβηκε στη τρίτη θέση του βάθρου καθώς ο πρώτος ήταν ο Πίτερ Κέτζε από τη Νότια Αφρική με 53.44. Ο Μακρυγιάννης χάρισε στη χώρα μας το 5ο μετάλλιο στη διοργάνωση (δυο χρυσά , δυο χάλκινα και ένα ασημένιο).

Από το Δουβλίνο θα επιστρέψει και με το εισιτήριο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2024 (Ντόχα) στα 50μ ύπτιο. 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βρετανός Τζόναθον Άνταμ με 53.67 και το ασημένιο ο Ολλανδός Βαν Βέστερινγκ με 54.08.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Λίγη ώρα μετά το χρυσό μετάλλιο, ο Μπίλας αγωνίσθηκε με την ομάδα μας στην 4Χ100μ ελεύθερο mixed. Μαζί του, ο Θοδωρής Ανδρεόπουλος, η Γεωργία Παυλοπούλου και η Ζαχαρούλα Καλογερή. Η Ελλάδα τερμάτισε στην 6η θέση με 3:31,26, αλλά ουσιαστικά στην 5η αφού πρώτη ήταν η ομάδα των ΗΠΑ.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Ο Δημήτρης Μάρκος με 7:55.80 τερμάτισε στην 4η θέση στη γρήγορη σειρά των 800μ ελεύθερο και στη γενική κατάταξη πήρε την 5η θέση.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

Η Ελλάδα κατέκτησε στη διοργάνωση έξι μετάλλια, τρία χρυσά, δύο χάλκινα και ένα ασημένιο, κάτι που την έφερε στην 6η θέση της διοργάνωσης.

Ο πίνακας μεταλλίων:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος