fbpx

Πανελλήνιο Open Water: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός στη Γενική Ανδρών / Γυναικών – Νταμπλ για τον Κυνηγάκη και την Κανόγκα

Πανελλήνιο Open Water: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός στη Γενική Ανδρών / Γυναικών – Νταμπλ για τον Κυνηγάκη και την Κανόγκα

Ο Ολυμπιακός με 86 βαθμούς κατέκτησε τη πρώτη θέση στη Γενική Βαθμολογία Ανδρών-Γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας Μεγάλων Αποστάσεων (Open Water), που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (10/9) στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας.

Ο σύλλογος του Πειραιά ήταν πρώτος και στη κατηγορία Γυναικών με 43 βαθμούς ενώ στους Άνδρες επικράτησε ο ΑΟ Π.Φαλήρου (δεύτερος στη γενική με 66β.) που συγκέντρωσε 38β. (36β. ο Ολυμπιακός).

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής και στη Γενική Βαθμολογία Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών καθώς και στην επί μέρους Νέων Γυναικών με 18 και 9β αντίστοιχα. Στη κατηγορία Νέων Ανδρών ο Ολυμπιακός ισοβάθμησε στη πρώτη θέση με τον ΑΝΟΓ (από 9 βαθμούς).

Ο Ωρίωνας Ηρακλείου, ήταν πρώτος στη Γενική Βαθμολογία Εφήβων –Νεανίδων (27β.), στην Εφήβων (18β), στη Γενική Βαθμολογία Παίδων-Κορασίδων (23β.) και στη Κορασίδων (16β.). Πρώτος στη κατηγορία Νεανίδων ο Άρης Θες. με 12β, και ο Τρίτωνας Ηρακλ. στη Παίδων με 9β.

Όλες οι βαθμολογίες αναλυτικά ΕΔΩ.

ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΓΚΑ

Ο Άλκης Κυνηγάκης, εξάλλου, μετά τη νίκη του στα 5.000μ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 10.000μ. Ανδρών, το τελευταίο αγώνισμα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας.

Ο πρωταθλητής του ΑΟ Π.Φαλήρου επικράτησε με χρόνο 2:01.47. Τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο συναθλητής του στον ίδιο όμιλο, Φίλιππος Θεοφιλόπουλος με 2:09.659 ενώ τρίτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπολάνος του Ολυμπιακού με 2:10.44.

Στα 10.000μ Νέων Ανδρών στη πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γιάννης Μαυρογένης του ΑΝΟ Γλυφάδας που κάλυψε την απόσταση σε 2:05.04.

Νέα νίκη και για την Καλλιόπη Κανόγκα (Ολυμπιακός) με χρόνο 2:15.28 στα 10.000μ Γυναικών-Νέων Γυναικών. Η Αθηνά Αραβαντινού επίσης του Ολυμπιακού ακολούθησε (2:20.04) και τρίτη ήταν η Αγγελική Ζαμαρία (ΑΟ Π.Φαλήρου) 2:20.22.

Έντονος συναγωνισμός υπήρξε στον αγώνα 7.500μ Εφήβων. Ο Βασίλης Κακουλάκης (ΑΑ Ωρίωνας Ηρακλ.) 1:29.45 επικράτησε του Άγγελου Χριστοδούλου (ΚΟΠ Γλαύκος) 1:29.58. Τρίτος ήταν ο Αλέξανδρος Ελαιόπουλος (ΑΕ Χαϊδαρίου) 1:30.13.

Στα 7.500μ Νεανίδων όλα κρίθηκαν στη τελευταία χεριά: η Βαρβάρα Γκιουζέπα-Πετροπούλου (Άρης Θες.)  ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με επίδοση 1:44.14 , δεύτερη ήταν η Μελίνα Καράμπα (ΚΟ Πειραιά) 1:44.17 και τρίτη η Ευανθία Ιορδανίδου (Ολυμπιακός) 1:45.11.

Στο Άστρος διεξήχθη επίσης το διήμερο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων Βετεράνων (Masters) και το Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Παρόντες στους αγώνες ήταν, ο Γενικός Γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Στέφανος Αυγουλέας, το μέλος του δ.σ., έφορος κολύμβησης και μέλος της ΕΟΕ, Νίκος Ξυλούρης, ο τεχνικός σύμβουλος Open Water, Σπύρος Γιαννιώτης, ο διευθυντής της ομοσπονδίας Γιώργος Χριστοφοράτος κ.α.

Συμπαραστάτες της ΚΟΕ στη διοργάνωση ήταν ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος