fbpx

Ευρωπαϊκό Μαραθώνιας-Μεγάλων αποστάσεων: Μεγάλη εμπειρία για τα κορίτσια της Εθνικής μας

Ευρωπαϊκό Μαραθώνιας-Μεγάλων αποστάσεων: Μεγάλη εμπειρία για τα κορίτσια της Εθνικής μας

Την “παρθενική” τους εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων αποστάσεων (OWS) 2023, στη Κέρκυρα πραγματοποίησαν τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας.

Στον αγώνα 5χλμ κορασίδων η αθλήτρια του Ολυμπιακού (και προπονητή τον Νίκο Γέμελο) Αντωνία Ρακοπούλου πήρε την εξαιρετική 7η θέση με επίδοση 1:02.51.4. Την 8η θέση κατέκτησε η Ειρήνη Ψαρουδάκη (Ωρίωνας Ηρακλείου, προπονήτρια η Βάνα Μπακούση) με 1:02.54.6 και τη 15η η ΕλισάβετΜαρία Ναστοπούλου (ΑΝΟ Γλυφάδας και προπονητής ο Μίλτος Κανελλόπουλος) με χρόνο 1:03.40.8.  

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Αμέλια Μπλοκσάιτζ από τη Μεγάλη Βρετανία με χρόνο 1:00.20.0. Η Νάπσουγκαρ Νάγκι από την Ουγγαρία ήταν δεύτερη με 1:01.36.1, και τρίτη η ισπανίδα Άλμπα Ρούμπιο Βιλόρια 1:01.52.1.

Και για τα τρία κορίτσια της εθνικής μας, ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και βίωσαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που τη χαρακτήρισαν «δύσκολη αλλά συνάμα ευχάριστη. Το ευχαριστηθήκαμε και είμαστε πολύ περήφανες και για το γεγονός που αγωνισθήκαμε στην πατρίδα μας. Υπήρχαν δυσκολίες, και είμαστε ευχαριστημένες με το αποτέλεσμα που φέραμε».

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος