fbpx

Ύμνοι της World Aquatics στην ΚΟΕ για τη διοργάνωση του World Cup Athens 2023

Ύμνοι της World Aquatics στην ΚΟΕ για τη διοργάνωση του World Cup Athens 2023

«Το παρελθόν ένας πρόλογος, το μέλλον μια ανοιχτή θάλασσα, που καλεί  κολυμβητές, μικρούς και μεγάλους, σε νέους ορίζοντες».

Αυτός είναι ο επίλογος του άρθρου που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (World Aquatics) στο οποίο αναφέρεται με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια στη διοργάνωση του αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου (World Cup Athens 2023) που φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία το κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, 13-15/10.

Στο άρθρο που υπογράφει ο Γκρέγκορι Έγκερτ, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Στην καρδιά της Αθήνας, 250 κολυμβητές από 39 χώρες βρέθηκαν σε μια πόλη που διασχίζει τη γραμμή μεταξύ νεωτερικότητας και αρχαιότητας. Το βλέμμα τους διευρύνθηκε στο θέαμα του κλειστού κολυμβητηρίου, ενός σύγχρονου θαύματος που αφήνει και τους πιο έμπειρους κολυμβητές να αναζητούν τα κατάλληλα επίθετα.

«Είναι η πρώτη μου φορά εδώ. Και είναι κάτι το εκπληκτικό να βρίσκομαι σε ένα χώρο όπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 αγωνίστηκαν μερικοί από τους μεγαλύτερους κολυμβητές του κόσμου, κέρδισαν χρυσά μετάλλια και σημείωσαν παγκόσμια ρεκόρ. Με εμπνέει να είμαι εδώ», παρατήρησε ο Ελβετός Τζέρεμι Ντεσπλάνς.

Η Λάρι Πάλιστερ από την Αυστραλία, τόνισε: «Είναι επίσης η πρώτη μου φορά στην Αθήνα, πήγα στην Ακρόπολη και επίσης στο Ολυμπιακό Στάδιο, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι ένα σουρεαλιστικό συναίσθημα που είναι πραγματικά ξεχωριστό Βρισκόμαστε μόνο 288 μέρες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Τι καλύτερο να ξεκινήσουμε με μια συνάντηση στην Αθήνα;».

Δεκαεννέα χρόνια μετά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας του 2004 χάραξαν μια κορυφή στον ελληνικό υγρό στίβο. Η Ελλάδα κατέκτησε ένα ιστορικό χρυσό μετάλλιο στις συγχρονισμένες καταδύσεις και μετά από ένα δραματικό αγώνα οι «πολεμίστριες» του πόλο κέρδισαν το ασημένιο μετάλλιο.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η Ελλάδα έκανε ένα διάλειμμα από την παγκόσμια αθλητική σκηνή. Ο κόσμος του υγρού στίβου ανέμενε την επιστροφή, που επιτεύχθηκε με τη σημερινή ηγεσία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.  Πέρυσι με τη διοργάνωση του Artistic Swimming World Series 2022 – Super Final, τον περασμένο Μάιο με το 35ο Acropolis Swim Open, τον περασμένο Αύγουστο με το 3υ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Νέων όπου περισσότεροι από 200 αθλητές/τριες από όλο τον κόσμο έδειξαν το ταλέντα τους. Και πιο πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα juniors open water στη Κέρκυρα.

Το αποκορύφωμα αυτών των προσπαθειών υλοποιήθηκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης όπου πολλοί Έλληνες και ξένοι κολυμβητές συγκεντρώθηκαν στο ΟΑΚΑ. Στις κατάμεστες κερκίδες,  πολλοί νεαροί κολυμβητές με τις οικογένειές τους, συνέρρευσαν για να παρακολουθήσουν τον ιστορικό που καταρρίφθηκαν οκτώ νέα ρεκόρ στο τριήμερο.

Υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Κυριάκου Γιαννόπουλου (που έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες), η ομοσπονδία συγκέντρωσε υποστήριξη από το Υπουργείο Αθλητισμού και την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντικές διοργανώσεις Υγρού Στίβου. Με περηφάνια, ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος ότι «Η Ελλάδα έχει φιλοξενήσει επτά διεθνείς διοργανώσεις υγρού στίβου μόλις τους τελευταίους 12 μήνες».

«Το ΟΑΚΑ με 12 πισίνες, τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές, παραμένει ένας εμβληματικός χώρος ικανός να φιλοξενήσει εκδηλώσεις παγκόσμιας κλάσης.

Ο Νίκος Ξυλούρης, που πρωταγωνίστησε στη διοργάνωση του αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου, αγωνίσθηκε στους ΟΑ 2004 και λέει: «Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ανήκω στη γενιά των Ελλήνων κολυμβητών που είχαν την τύχη να κολυμπήσουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην έδρα τους. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, μια φορά στη ζωή».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος