fbpx

Χειμερινοί Open: Τρίτο χρυσό ο Χρήστου και βλέπει Ντόχα – Πρωτιές για τη Δρασίδου και τον Ασπουγαλή

Χειμερινοί Open: Τρίτο χρυσό ο Χρήστου και βλέπει  Ντόχα – Πρωτιές για τη Δρασίδου και τον Ασπουγαλή

Ο Απόστολος Χρήστου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα, κατέλαβε την 6η θέση στα 50μ ύπτιο με 24.60, και αυτή ήταν η καλύτερη θέση αθλητή μας στην κορυφαία διοργάνωση. Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού, ετοιμάζεται και θέλει να παρουσιαστεί στη καλύτερη δυνατή κατάσταση τον προσεχή Φεβρουάριο, στο 21ο πλέον παγκόσμιο, στη Ντόχα. Το βάθρο είναι ο στόχος του, για αυτό προπονείται, για αυτό δίνει κάθε φορά τον καλύτερό του εαυτό. Και μετά, τον Ιούλιο, ακολουθεί το Παρίσι, και οι Ολυμπιακοί Αγώνες…

Σήμερα Κυριακή (17/12), τελευταία ημέρα των Χειμερινών Αγώνων Κολύμβησης Open Κατηγορίας & Νέων ανδρών / γυναικών, που ολοκληρώνονται στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, ο Χρήστου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 100μ ελεύθερο, το τρίτο του στη διοργάνωση. Κολύμπησε σε 49.59, ενώ δεύτερος ήταν ο Παναγιώτης Μπολάνος (ΟΣΦΠ) με 50.01, και τρίτος ο Χρήστος Παπαδόπουλος (ΝΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ) με 50.89.

Στις γυναίκες, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η Κάλια Αντωνίου από την Κύπρο που φοράει το σκουφάκι του ΠΑΟΚ. Τερμάτισε σε 55.57. Την ακολούθησαν η Ζαχαρούλα Καλογερή (ΝΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ) με 57.22 και η Άννα Αυγούστα Βλάχου (ΟΣΦΠ) με 57.27.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Εκτός του Χρήστου, πρωταγωνιστές ήταν ο Γεώργιος Αρκάδιος Ασπουγαλής και η Μαρίλεια Δρασίδου, που κατέκτησαν τη πρώτη θέση στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών αντίστοιχα, στα 50μ πρόσθιο.

Ο πρωταθλητής του Νέου Ηρακλή σημείωσε χρόνο 28.01, ενώ δεύτερος ήταν ο Κώστας Μερετσόλιας (ΑΟΠΦ) 28.15 και τρίτος ο Σπύρος Γκικόπουλος (ΠΑΟ) 28.31: «Δεν ήμουν τόσο προετοιμασμένος για τα 50μ όσο για τα 100μ. Έγιναν κάποια λάθη. Γενικότερα όμως από τα πρωϊνά προκριματικά δεν μου πάει και τόσο καλά η μέρα. Συνεχίζουμε όμως με την προετοιμασία για να παρουσιαστώ στην όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα», επεσήμανε ο Ασπουγαλής μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Η Δρασίδου (ΑΟΠΦ) νίκησε με 31.40, και την ακολούθησαν η Χαρά Αγγελάκη (ΩΚΕΑΝΟΣ) 32.03 και η Ελένη Κοντογεώργου (ΟΣΦΠ) 32.11. Η Δρασίδου τόνισε: «Στόχος μου ήταν να πιάσω το όριο για το παγκόσμιο, θέλω να πιστεύω πως θα είμαι στην αποστολή. Είναι η δεύτερη φορά που κολυμπάω έτσι γρήγορα μήνα Δεκέμβριο. Δεν έκανα ιδιαίτερα λάθη στη κούρσα. Έχω δουλέψει παραπάνω το ελεύθερο με στόχο τη σκυταλοδρομία και τη συμμετοχή με αυτή στη Ντόχα, έτσι αν συμπεριληφθώ στην ομάδα θα δουλέψω περισσότερο και στα 50μ για να βελτιώσω το χρόνο μου και να κάνω μια πολύ καλή εμφάνιση. Είναι πολύ μεγάλος στόχος και μακάρι να τα καταφέρουμε με την ομάδα των γυναικών ή την μικτή mixed να πάρουμε τις προκρίσεις».

Ο Χρήστου στην απονομή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος