fbpx

Άλκης Κυνηγάκης: «Χωρίς όρια και συμβιβασμούς»

Άλκης Κυνηγάκης: «Χωρίς όρια και συμβιβασμούς»

Οι επιτυχίες του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα συνέβαλαν έτσι ώστε ο Άλκης Κυνηγάκης να βρεθεί στην κορυφή των επιλογών για τον καλύτερο Έλληνα αθλητή της Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας.

Μιλώντας στο εορταστικό KOE ΜΑG, πρωταθλητής μας στο Open Water Swimming (OWS), ο Άλκης Κυνηγάκης, επισήμανε: «Η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο για μένα και είμαι ευτυχής γι’ αυτό. Έχω ανθρώπους δίπλα μου που είναι πυλώνες στην κολυμβητική μου ζωή. Ο Δημήτρης Αντωνακάκης, ο γιατρός μου και ο Σπύρος Γιαννιώτης, που όταν έρχονται τα δύσκολα στέκονται δίπλα μου ως οικογένεια και προσπαθούν να με βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Χωρίς αυτήν την στήριξη δεν ξέρω αν θα μπορούσα να προσπεράσω τις δυσκολίες. 

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους ανθρώπους που χωρίς αυτούς η χρονιά μου θα ήταν δύσκολη. Μιλάω για τον προπονητή κ. Αθυμαρίτη, που με βοήθησε πολύ. Μαζί του έγινα πιο γρήγορος. Επίσης τον προπονητή κ. Μοράρη που σε μια δύσκολη στιγμή άνοιξε την πόρτα του και με βοήθησε να ανακάμψω ψυχολογικά μέχρι το Παγκόσμιο.

Ακόμη, να ευχαριστήσω τον χορηγό μας, την stoiximan, που είναι δίπλα μου και με στηρίζει, κάνοντας το έργο μου πιο εύκολο, αλλά και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας που είναι πιο δημιουργική από ποτέ.

Το 2023 ήταν ιδιαίτερο για μένα. Κάνοντας ανασκόπηση θα τη χαρακτήριζα μια όμορφη χρόνια που όμως είχε αρκετές δυσκολίες. Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο είναι οι τερματισμοί μου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και το ότι κατέκτησα δύο φορές την 6η, παρά το γεγονός πως είχα μεγάλη πτώση στην απόδοση μου μετά το Μάρτιο, στις προπονήσεις.

Θα ήθελα να ευχηθώ στην κολυμβητική κοινότητα να ονειρεύεται, να μη βάζει όρια, να μην συμβιβάζεται και ένα βήμα τη φορά.

Τα προβλήματα είναι ότι δεν έχουμε δικό μας κολυμβητήριο ως εθνική ομάδα. Αυτό δημιουργεί αρκετά προβλήματα, απόγνωση, ανασφάλεια και δυσκολεύει παρά πολύ την αθλητική μας προσπάθεια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος