fbpx

Χρυσή δικαίωση ζωής για την Ευαγγελία Πλατανιώτη που κατέκτησε την παγκόσμια κορυφή (video)

Χρυσή δικαίωση ζωής για την Ευαγγελία Πλατανιώτη που κατέκτησε την παγκόσμια κορυφή (video)

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έγραψε ιστορία, με χρυσά γράμματα αυτή τη φορά. Η 29χρονη Ελληνίδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στο Τεχνικό πρόγραμμα του Σόλο της Καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο της Ντόχα

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη είναι πρωταθλήτρια κόσμου, κάτι που αποτελεί για την ίδια χρυσή δικαίωση ζωής και για το άθλημα μια ακόμα τεράστια διάκριση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, με μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Τεχνικό πρόγραμα του Σόλο, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η Πλατανιώτη με  θέμα της χορογραφίας της που έχει τίτλο “Black Raven” (μαύρο κοράκι), σε μουσική από το “Dance of death” και βαθμό δυσκολίας 38.9000 (υψηλότερο από όλες) κατάφερε να ξεπεράσει και την βαθμολογία των προκριματικών (270,1901), καθώς στον τελικό το εκτέλεσε ακόμα καλύτερα, βαθμολογήθηκε με 272,9633 β. (στο καλλιτεχνικό κομμάτι έλαβε 101.6500 βαθμούς και στην εκτέλεση 171.3133).




Η Πλατανιώτη εφθασε στην κορυφαία επιτυχία μέχρι σήμερα στην καριέρα της, με πανάξιο τρόπο, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και ακούστηκε για χάρη της ο εθνικός μας ύμνος, με την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό. Θυμίζουμε ότι καλοκαίρι του 2022 στη Βουδαπέστη η Ευαγγελία Πλατανιώτη είχε φέρει τα πρώτα μετάλλια για την Καλλιτεχνική κολύμβηση στα Παγκόσμια πρωταθλήματα, τα χάλκινα από το Τεχνικό και το Ελεύθερο πρόγραμμα στο Σόλο.

Τώρα στην Ντόχα ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου και χάρισε στην Ελλάδατο 5ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης: Μετά τον Αρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο στο Μόντρεαλ το 2005, την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών στη Σαγκάη το 2011 και τα δύο από τον Σπύρο Γιαννιώτη στα 10 χλμ. open water, στη Σαγκάη (2011) και στη Βαρκελώνη (2013).

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Καναδή Ζακλίν Σιμονό με 269,2767 β. και το χάλκινο η Κινέζα Χούι Γιάν Ξου 262,3700 β.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Πατάω like και follow στη σελίδα του Υγρός Στίβος Apex Sports στο facebook για να μαθαίνω πρώτος τα νέα από τον χώρο των aquatics

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος