fbpx

Παγκόσμιο Α/Γ: Ο Άλκης Κυνηγάκης προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες (video)

Παγκόσμιο Α/Γ: Ο Άλκης Κυνηγάκης προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες (video)

Το Παρίσι θα υποδεχτεί το καλοκαίρι και τον Άλκη Κυνηγάκη. Ο κορυφαίος μας πρωταθλητής στο open water, πέτυχε τον μεγάλο του στόχο που ήταν η πρόκριση (για δεύτερη φορά) στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην κρίσιμη και καθοριστική κούρσα, στον τελικό των 10χλμ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα, έδωσε τη ψυχή του, έδωσε όλο του τον εαυτό και τα κατάφερε. Τερμάτισε στην 13η θέση με 1:48.34.60 και έκλεισε θέση στο μεγάλο ραντεβού στη πρωτεύουσα της Γαλλίας. 

Ο Άλκης ήταν ψυχάρα, στην πιο δύσκολη, συγκλονιστική κούρσα που κρίθηκε στο φίνις. Αυτός εκεί, σταθερά, κολλημένος με τους πρώτους. Ήξερε ότι προκρίνονται οι 13 πρώτοι και εν δυνάμει και άλλοι πέντε, αλλά ήθελε να καθαρίσει τη κατάσταση και να μην αγχώνεται και άλλο.




Κάποια στιγμή βρέθηκε κάτω από τη 13η θέση, αλλά όσο περνούσε η ώρα λες και κάποια αόρατη δύναμη του έδινε φτερά. Ο Άλκης όλο και ανέβαινε, βρέθηκε ακόμα και πρώτος, άρχισε να βλέπει για τα καλά τον Πύργο του Άιφελ και να ακούει τα κύμματα του Σηκουάνα. Ναι, τα κατάφερε. Και θα παρελάσει και αυτός στο ποτάμι-σήμα κατατεθέν της γαλλικής πρωτεύουσας.

Έτσι ελληνική αποστολή του υγρού στίβου για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού όλο και μεγαλώνει. Τα αθλήματα της ΚΟΕ έχουν την μερίδα του λέοντος με πέντε κολυμβητές και τις δυο εθνικές μας ομάδας Υδατοσφαίρισης. Kαι ακόμα, δεν έχουν τελειώσει οι προκρίσεις.

Ο Αστέριος Δαλδογιάννης τερμάτισε στην 43η θέση με χρόνο 1:53:51.70.

Το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στο σπριντ, με τον Ούγγρο Κριστόφ Ρασόφσκι να επικρατεί με διαφορά 2.4 δευτερολέπτων του Γάλλου, Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ και να κατακτά το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του, πρώτο όμως στα 10χλμ. (είχε κερδίσει τα 5 χλμ. το 2019 στη Γκουανγκζού). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Βρετανός Χέκτορ Πάρντοου, στην πρώτη μεγάλη επιτυχία της καριέρας του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Πατάω like και follow στη σελίδα του Υγρός Στίβος Apex Sports στο facebook για να μαθαίνω πρώτος τα νέα από τον χώρο των aquatics

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κολύμβηση - Υγρός Στίβος