fbpx

Διπλό ρεκόρ Αντρέι απέναντι στον Μπρόνι!

Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς

Η απόδοσή του από τη στιγμή που έχασε την θέση του βασικού κυμαινόταν σε χαμηλά επίπεδα, αλλά τα ξημερώματα της Κυριακής (11/2) ο Αντρέι Στογιάκοβιτς «εξερράγη» μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του. Ο 19χρονος γκαρντ-φόργουορντ πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 20 πόντους στην επιβλητική νίκη του Στάνφορντ με 99-68 επί του USC, στο υποτιθέμενο ντέρμπι της Pacific-12.

Παράλληλα, πέτυχε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του και στα τρίποντα με 4/7!

Ήταν ένα ονειρεμένο παιχνίδι για τους Cardinals, οι οποίοι σημείωσαν ρεκόρ στην ιστορία του πανεπιστημίου με 19 εύστοχα τρίποντα και βελτίωσαν το ρεκόρ τους πάνω από το 50% (12-11). Αντίθετα, τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο για τη Νότια Καλιφόρνια, έστω κι αν έχει στο ρόστερ της τον Aϊζέια Κόλιερ, που είναι ένας από τους καλύτερους πλέι-μέικερ του NCAA και υποψήφιος για την πρώτη δεκάδα του ντραφτ.

Το Στάνφορντ, όμως, τον «εξουδετέρωσε», καθώς σε 28 λεπτά συμμετοχής, μέτρησε μόλις επτά πόντους με 3/11 σουτ εντός παιδιάς και τέσσερις ασίστ.

Ο Στογιάκοβιτς από την πλευρά του, σε 25 λεπτά από τον πάγκο, είχε 4/7 τρίποντα και 4/5 δίποντα, ενώ πρόσθεσε έξι ριμπάουντ και τρεις ασίστ! Μάλιστα σημείωσε 11 πόντους, στο σερί 25-0 (!) της ομάδας του, που την έβαλε μπροστά με 40-24 στο 14!

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο τις καλύτερες του στιγμές.

YouTube video

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ένας άλλος Ευρωπαίος, ο Γάλλος σέντερ Μαξίμ Ρεϊνό με 25 πόντους, εννέα ριμπάουντ και πέντε ασίστ!

Από την άλλη πλευρά, πρώτος σκόρερ ήταν ο τεταρτοετής σκόρινγκ γκαρντ Μπούγκι Έλις με 18 πόντους, ενώ σε πολύ ρηχά νερά «κολύμπησε» ο Μπρόνι Τζέιμς. Αν και ξεκίνησε βασικός, ο γιος του «βασιλιά» μέτρησε μόλις έξι πόντους (με 2/7 σουτ και 1/2 βολές), τρία ριμπάουντ και ισάριθμες τελικές πάσες.

Θυμίζουμε ότι τόσο το Στάνφορντ όσο και το USC το προηγούμενο καλοκαίρι έκαναν μέρος της προετοιμασίας τους επί ελληνικού εδάφους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ