fbpx

Η Παρίδη κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος

Η Παρίδη κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος

Η Κωνσταντίνα Παρίδη ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στο πρωτάθλημα Ελλάδος γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την περίοδο 2021-2022. 

Η Παρίδη γεύτηκε τη χαρά του χρυσού μεταλλίου και στο απλό γυναικών, μετά από τέσσερις σερί πρωτιές στο διπλό. Στον τελικό νίκησε με 4-1 σετ την περσινή νικήτρια και τέσσερις φορές κάτοχο του τίτλου Κατερίνα Τόλιου

Στο διπλό γυναικών πρωταθλήτριες Ελλάδος αναδείχθηκαν, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Αλίκη Κιούφη από τον Τελαμώνα Σαλαμίνας και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα. Η κορυφαία εσωτερική διοργάνωση έγινε δυστυχώς κεκλεισμένων των θυρών λόγω των υγειονομικών μέτρων, αλλά η ΕΦΟΕπΑ της εξασφάλισε τη λάμψη και την οργάνωση, που της αρμόζει με μία σειρά από κινήσεις.

Στο απλό γυναικών οι καλές φίλες Κωνσταντίνα Παρίδη και Κατερίνα Τόλιου αναμετρήθηκαν δεύτερη φορά στον τελικό μετά το 2018. Γνωρίζει άριστα η μία το παιχνίδι της άλλης, αλλά και μόνο το γεγονός ότι η φύσει επιθετική Παρίδη αντιμετώπιζε το αμυντικό στυλ της Τόλιου προσέδιδε μεγάλο ενδιαφέρον στο ματς.

Η Πατρινιά πρωταθλήτρια επικράτησε με 4-1 διότι ειδικά μετά το 1ο σετ ήταν πολύ σταθερή, πήρε ρίσκο που της βγήκαν με αμέτρητες forehand επιθέσεις αλλά και πολλά backhand στις πρώτες μπάλες. Είχε πολύ γερό κίνητρο για τον πρώτο της τίτλο στο απλό της μεγάλης κατηγορίας, αλλά φάνηκε ότι διαχειρίστηκε πολύ καλά το όποιο άγχος.

Ως νούμερο 2 του ταμπλό η Παρίδη προχώρησε αρχικά χωρίς αγώνα. Στις «16» νίκησε με 3-0 σετ τη Δήμητρα Πετσίβα του ΑΣΕΑ Καβάλας και στις «8» τη Λεμονιά Γκαϊντατζή της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Στα ημιτελικά έδωσε μεγάλο ματς εναντίον της Ελισάβετ Τέρπου, αρκεί να σημειώσουμε ότι το 5ο σετ, στο τελικό 4-2, έληξε με σκορ από τα… παλιά (22-20). Στα προημιτελικά δε, η Τέρπου είχε αποκλείσει τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου με ανατροπή από 1-3 σετ.

Στον τελικό του διπλού γυναικών εμφανίστηκαν τα ίδια ζευγάρια με τον περασμένο Σεπτέμβριο, στη διοργάνωση του 2021. Από τη μια Κατερίνα Τόλιου και Κωνσταντίνα Παρίδη από την άλλη Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Αλίκη Κιούφη.

Έγινε και πάλι δυνατή αναμέτρηση, με ποικιλία στα στυλ παιχνιδιού και τα χτυπήματα των αθλητριών και αυτή τη φορά επικράτησαν οι Παπαδημητρίου/ Κιούφη. Βρέθηκαν πίσω με 2-0 σετ, αλλά ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους, ό,τι δοκίμασαν τους βγήκε και επικράτησαν με 3-2 σετ (8-11, 9-11, 11-7, 13-11, 11-6).

Εξαιρετικό το αποτέλεσμα για τις «χάλκινες» Κυριακή Κουλιούρη και Έλενα Σοφρά της ΧΑΝΘ, οι οποίες στα προημιτελικά δημιούργησαν έκπληξη απέναντι στις Όλγα Γεωργοπούλου/Δήμητρα Τσεκούρα (3-1 σετ) και στα ημιτελικά κάμφθηκαν στα πέντε σετ από τις Τόλιου/Παρίδη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ