fbpx

Με τεράστιες εκπλήξεις σε ατομικό επίπεδο άρχισε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού

Με τεράστιες εκπλήξεις σε ατομικό επίπεδο άρχισε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού

Πιο απρόβλεπτο ξεκίνημα δεν θα μπορούσαν να περιμένουν οι απανταχού φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού 2024, που άρχισε σήμερα 16/02 στο Μπουσάν της Κορέας.

Στα γκρουπ των γυναικών η Ινδία έπαιξε σαν ίση προς ίση την παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκη Κίνα και με δύο τεράστιες εκπλήξεις σε ατομικό επίπεδο δημιούργησε προϋποθέσεις για να πάρει τη σπουδαία νίκη! Τελικά έχασε με 3-2, αλλά έκανε όλο τον κόσμο (από κοντά ή από τις οθόνες) να θαυμάσει την πρόοδό της και να εντυπωσιαστεί, στη στιγμή που προηγήθηκε με 2-1 κι απέκτησε σοβαρές πιθανότητες να κάμψει την παντοδύναμη Κίνα!

Η διοργάνωση, με την ιστορική διάσταση της πρώτης διεξαγωγής στην Κορέα, άρχισε το πρωί της Παρασκευής στο BEXCO Convention Centre. Το ενδιαφέρον της είναι πάντα μεγάλο και για τους Έλληνες φιλάθλους, άσχετα αν είναι απούσες και φέτος οι εθνικές μας ομάδες. Σαράντα χώρες στους άνδρες και ισάριθμες στις γυναίκες θα δώσουν μέχρι τις 25 του μήνα τον καλύτερο εαυτό τους για μετάλλια και καλά πλασαρίσματα.

Η αναμέτρηση της επικεφαλής Κίνας με την Ινδία έγινε στην πρεμιέρα του 1ου γκρουπ, όπου βρίσκονται ακόμα η Ουγγαρία, η Ισπανία και το Ουζμπεκιστάν. Το κύριο χαρακτηριστικό των Ινδών είναι ότι όλες χρησιμοποιούν κομπίνα- λάστιχα (αντισπίν και «δοντάκια»). Με δεδομένη και την αγωνιστική αξία τους έμπαινε σίγουρα το ερώτημα κατά πόσο μπορούσαν να αιφνιδιάσουν και να… ζορίσουν τις Κινέζες, αλλά αυτό που συνέβη στο τραπέζι μάλλον κανένας δεν το φανταζόταν.

Στο εναρκτήριο ματς η Αϊχίκα Μουχερτζί από το νούμερο 155 της διεθνούς κατάταξης γυναικών προκάλεσε… βόμβα μεγατόνων επικρατώντας με 3-1 σετ της νούμερο 1 του κόσμου Σουν Γινγκσά! Η 26άχρονη από το Naihati της Δυτικής Βεγγάλης παίζει και με αντισπίν λάστιχο στο backhand και με δοντάκι στο forehand… σβήνοντας αμέτρητες επιθέσεις των εκάστοτε αντιπάλων.

Ακολούθησε η νίκη της Γουάνγκ Μανγιού (Νο 4) απέναντι στη Μάνικα Μπάτρα (Νο 36) και μετά η Ινδία ξαναπήρε το προβάδισμα! Η Σρέγια Ακούλα (Νο 49 και νικήτρια του απλού στο πρόσφατο WTT Feeder των ΗΠΑ Corpus Christi) «κατατρόπωσε» τη Γουάνγκ Γιντί και την κατέβαλλε με 3-0 σετ!

Αναμφίβολα οι Κινέζες ένιωσαν πίεση σε εκείνο το σημείο, φάνηκε και από τις αντιδράσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Μα Λιν (πρώην «χρυσού» Ολυμπιονίκη) και βρήκαν πολύ δύσκολα τις λύσεις για την ανατροπή. Στο τέταρτο στη σειρά παιχνίδι η παγκόσμια πρωταθλήτρια Σουν Γινγκσά έκαμψε με 3-1 σετ τη Μπάτρα για το 2-2 και στο φινάλε η Γουάνγκ Μανγιού ξεπέρασε με 3-0 τη  Μουχερτζί, αλλά με τα δύο πρώτα σετ να λήγουν με οριακή διαφορά!

Να προστεθεί ότι η Κίνα παραμένει αήττητη από το 2010 όταν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας έχασε τον τίτλο από τη Σιγκαπούρη!

Στον σύνδεσμο https://rb.gy/wrr3pe της WTT στο youtube οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν τα καθημερινά live από τα 8 τραπέζια.

Επίσης στη διεύθυνση https://worldtabletennis.com/teamseventInfo?eventId=2751 είναι η ιστοσελίδα των αγώνων με όλα τα αποτελέσματα, τα νέα και άλλες πληροφορίες. Επτά ώρες είναι η διαφορά με την Ελλάδα (μπροστά η Κορέα).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ