fbpx

Ε.Φ.Ο.Επ.Α.: Διερευνά τις καταγγελίες Στάθη, αλλά αποδοκιμάζει και τη στάση της

Ε.Φ.Ο.Επ.Α.: Διερευνά τις καταγγελίες Στάθη, αλλά αποδοκιμάζει και τη στάση της

Ήρθε σήμερα 09/02 η επίσημη αντίδραση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης αναφορικά με τη δημόσια καταγγελία της γενικής γραμματέως του Ξένιας Στάθη ότι σε ομαδική συνομιλία στο διαδίκτυο γράφτηκαν σε βάρος της μηνύματα με απειλητικό, εκφοβιστικό και χυδαίο περιεχόμενο από αθλητή της εθνικής ομάδας ανδρών.

Στην ανακοίνωσή του το ΔΣ τονίζει αρχικά ότι οι πολύ σοβαρές καταγγελίες (που θυμίζουμε έγιναν στην ιστοσελίδα Gazzetta και τη στήλη GWomen) θα διερευνηθούν λεπτομερώς ώστε «σε περίπτωση που διαπιστωθούν πειθαρχικές παραβάσεις, να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τους Κανονισμούς της ΕΦΟΕΠΑ».

Ακολούθως ξεκαθαρίζει ότι «έλαβε για πρώτη φορά γνώση των καταγγελιών αυτών μετά τη δημοσίευση στον Τύπο και αποδοκιμάζει αυτή την επιλογή της Γενικής Γραμματέως» και τέλος υπογραμμίζει ότι «θα κάνει όποια ενέργεια είναι αναγκαία για την εξάλειψη τυχόν τέτοιων συμπεριφορών».

Τριμελής επιτροπή για διερεύνηση των καταγγελιών

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το ΔΣ της ΕΦΟΕΠΑ, κατά τη συνεδρίαση της 7/2/2024 συζήτησε το θέμα των δηλώσεων της Γεν. Γραμματέως Ξ. Στάθη, που δημοσιεύθηκε σε αθλητική ιστοσελίδα. Το ΔΣ κρίνει ότι στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται πολύ σοβαρές καταγγελίες, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν λεπτομερώς και, σε περίπτωση που διαπιστωθούν πειθαρχικές παραβάσεις, να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τους Κανονισμούς της ΕΦΟΕΠΑ. Για τον σκοπό αυτό όρισε τριμελή επιτροπή, η οποία θα συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που θα κρίνει απαραίτητα και στη συνέχεια θα τα υποβάλλει προς το ΔΣ, για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Το ΔΣ έλαβε για πρώτη φορά γνώση των καταγγελιών αυτών μετά τη δημοσίευση στον Τύπο και αποδοκιμάζει αυτή την επιλογή της Γενικής Γραμματέως, που είναι αντικαταστατική και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αθλήματος.

Η ΕΦΟΕΠΑ πιστεύει ότι στο ευγενές άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης δεν υπάρχει χώρος για εξυβρίσεις, απειλές, σεξιστικές συμπεριφορές ή προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες άλλωστε είναι αντίθετες με το φίλαθλο πνεύμα και απαγορεύονται και από τους Κανονισμούς της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίοι αφορούν όλα τα πρόσωπα του αθλητισμού. Γι’ αυτό θα κάνει όποια ενέργεια είναι αναγκαία για την εξάλειψη τυχόν τέτοιων συμπεριφορών».

Πρόταση μομφής

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί από δω και πέρα. Το βράδυ της Τετάρτης η συνεδρίαση του ΔΣ φυσιολογικά έγινε σε βαρύ κλίμα. Ουδείς αρνείται ότι συμπεριφορές με εξύβριση, απειλή ή χυδαιότητα, όπως αυτές που καταγγέλθηκαν και θα εξεταστούν, είναι κατακριτέες, αλλά το ΔΣ έδειξε να μη δέχεται με τίποτα ότι ένα κορυφαίο στέλεχος της ομοσπονδίας είχε την επιλογή τέτοιας δημόσιας καταγγελίας, εξαπολύοντας κιόλας βαριές κατηγορίες και προς άλλες κατευθύνσεις και βγάζοντας προς τα έξω πολύ αρνητική εικόνα για το άθλημα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες συγκεντρώθηκαν υπογραφές μελών και άμεσα κατατίθεται πρόταση μομφής σε βάρος της Στάθη ώστε να χάσει το αξίωμά της. Αν αυτή η κίνηση οριστικοποιηθεί, τότε θα πρέπει το ΔΣ να ορίσει πολύ σύντομα νέα συνεδρίαση για να γίνει σχετική μυστική ψηφοφορία.

Από κει και πέρα όλες οι πλευρές δείχνουν αυτή την ώρα διατεθειμένες να κινηθούν νομικά (αθλητές, η Στάθη και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, που επίσης εθίγη στην καταγγελία) και όλες κάπου έχουν να στηριχτούν…

Κατά τα άλλα, στη διάρκεια της συνεδρίασης η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. προγραμμάτισε την ετήσια Τακτική Γενική της Συνέλευση για την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και ώρα 17:00 με χρήση σύγχρονων μέσων Τεχνολογίας Πληροφορίας και Επικοινωνίας. “Σε περίπτωση που δεν θα επιτευχθεί, η κατά το ισχύον καταστατικό, προβλεπόμενη απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 και ώρα 17:00 με Τ.Π.Ε. , οπότε και θα βρίσκεται σε απαρτία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων αντιπροσώπων των σωματείων – μελών”.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ