fbpx

Πρωταθλητής Ελλάδος ο Σγουρόπουλος

Πρωταθλητής Ελλάδος ο Σγουρόπουλος

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος στο απλό που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την περίοδο 2021-2022.

Στον τελικό ο Σγουρόπουλος έκαμψε με 4-1 σετ τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, που ήταν επίσης από τα πρόσωπα των αγώνων. Στο διπλό ανδρών αναδείχτηκαν πανελληνιονίκες ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος του Παναθηναϊκού.

Η κορυφαία εσωτερική διοργάνωση έγινε δυστυχώς κεκλεισμένων των θυρών λόγω των υγειονομικών μέτρων, αλλά η ΕΦΟΕπΑ της εξασφάλισε τη λάμψη και την οργάνωση, που της αρμόζει με μία σειρά από κινήσεις.

Στον τελικό του απλού ανδρών συναντήθηκαν δύο διαφορετικές γενιές. Ο νεαρός Σγουρόπουλος από τη θέση 1 των φαβορί αντιμετώπισε τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, που με σπουδαίες εμφανίσεις κατάφερε στα 38 του χρόνια να μετάσχει σε δεύτερο τελικό στο αγώνισμα, ενώ ήταν φιναλίστ και στο διπλό.

Ο Σγουρόπουλος είχε τα προγνωστικά με το μέρος του και το επιβεβαίωσε με σκορ 4-1 σετ. Διόλου εύκολο το έργο του ωστόσο, καθώς ο αριστερόχειρας Παπαδημητρίου έβγαλε δυνάμεις και ποιότητα και στάθηκε πολύ καλά.

Ο Σγουρόπουλος άρχισε την πορεία του από την κορυφή του ταμπλό των «32». Στον 1ο γύρο κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Κωνσταντίνο Μηλικούδη της Φιλίας Ορεστιάδας και στον 2ο επίσης με 3-0 τον Δημήτρη Κορδούτη του Πέρα. Την Κυριακή νίκησε με 4-0 σετ τον Αλέξανδρο Μαδέση της ΑΕΚ στην 8άδα και τον Τάσο Ρηνιώτη με 4-1 στην 4άδα. Να σημειωθεί ότι ο Ρηνιώτης των τριών σερί τελικών (2016, 2017, 2018) μπήκε στα μετάλλια με εντυπωσιακή ανατροπή από 0-3 σετ απέναντι στον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο.

Στον τελικό του διπλού ανδρών ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος είχαν το προβάδισμα στα προγνωστικά κόντρα στους Δημήτρη Παπαδημητρίου/Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη και το έδειξαν και στο τραπέζι.

Επίσης στα αγωνιστικά, εντελώς άδοξα σταμάτησε την προσπάθειά του ο Γιώργος Σταματούρος. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2021 σε απλό και διπλό αγωνίστηκε το πρωί στο διπλό, αλλά ανέβασε πυρετό και δεν συνέχισε.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ