fbpx

Η Παπαδημητρίου πρωταθλήτρια Ελλάδος στις νεάνιδες

Η Παπαδημητρίου πρωταθλήτρια Ελλάδος στις νεάνιδες

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος στις νεάνιδες για την περίοδο 2021-2022. 

Η Παπαδημητρίου είχε μία ακόμα δυνατή αναμέτρηση σε τελικό Πανελληνίου πρωταθλήματος με τη συνομήλική της Χρυσή Φωτιάδου της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και επικράτησε με 3-1 σετ, ενώ διπλό νεανίδων έφτασαν στην πρωτιά για δεύτερη σερί χρονιά η Δέσποινα Άμπα και η Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας/ΧΑΝΘ). Το πρωτάθλημα οργανώθηκε εξαιρετικά από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας) με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την πολύτιμη υποστήριξη του δήμου Πατρέων.

Στον τελικό του απλού νεανίδων συναντήθηκαν για 3η χρονιά η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Χρυσή Φωτιάδου. Οι συμπαίκτριες στις εθνικές ομάδες νεαρών ηλικιών και πρώτα φαβορί και στην Πάτρα χάρισαν μία ακόμα όμορφη «παράσταση».

Η Παπαδημητρίου είχε επικρατήσει το 2019, έχασε το 2021 και νίκησε σήμερα, με 3-1 σετ για να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της στο ατομικό της εφηβικής κατηγορίας. Εδώ κανένα σετ δεν κρίθηκε με οριακή διαφορά με την αριστερόχειρα του Τελαμώνα να είναι πιο σταθερή και με καλύτερες επιλογές στο τραπέζι (11-6, 6-11, 11-7, 11-6).

Η Παπαδημητρίου άρχισε την πορεία της από την κορυφή του ταμπλό. Είχε bye στις «32», στη 16άδα απέκλεισε τη Σωτηρία Νικολαΐδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης) με 3-0 σετ, στα προημιτελικά τη Δέσποινα Άμπα με 3-0 και στα ημιτελικά τη Λεμονιά Γκαϊντατζή επίσης με 3-0 σετ.

Στον καθοριστικό αγώνα του διπλού νεανίδων η Χρυσή Φωτιάδου και η Δέσποινα Άμπα αντέδρασαν εξαιρετικά μετά το χαμένο 1ο σετ απέναντι στις Στέλλα Τζαρίδου/Λεμονιά Γκαϊντατζή.

Στον τελικό, που είχε τα ίδια ζευγάρια με πέρσι, οι αθλήτριες από τη Φλώρινα είχαν καλή τακτική και ψυχραιμία, ειδικά στο απόλυτα ισορροπημένο 3ο σετ κι έφτασαν στην επικράτηση με 3-1 (9-11, 11-4, 12-10, 11-5).

Στο διπλό μικτό, που επανεμφανίστηκε στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος μετά από 12 χρόνια, διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο το 3ο φαβορί Αλεσσάντρο Φέλτσερ/Λεμονιά Γκαϊντατζή και το νούμερο 1 του ταμπλό, οι Σωκράτης Γιαννούτσος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Τελαμών Σαλαμίνας)

2. Χρυσή Φωτιάδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Στέλλα Τζαρίδου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

-. Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1, Χρυσή Φωτιάδου/Δέσποινα Άμπα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης/Σάρισες Φλώρινας)

2. Στέλλα Τζαρίδου/Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

3. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη/Κατερίνα Αλεξούδη (ΓΑΟ Πειραιά/Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

-. Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Αγγελική Ευμορφιάδη (Τελαμώνας Σαλαμίνας)

ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ:

1. Αλεσσάντρο Φέλτσερ/Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΣΕΑ Καβάλας/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Σωκράτης Γιαννούτσος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός/Τελαμώνας Σαλαμίνας)

3. Αλέξανδρος Μαδέσης/Στέλλα Τζαρίδου (ΑΕΚ/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

-. Κίμων Μήτκας/Κατερίνα Αλεξούδη (Φάρος Αλεξανδρούπολης/Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ