fbpx

Πρωταθλητής στους εφήβους ο Μανωλόπουλος

Πρωταθλητής στους εφήβους ο Μανωλόπουλος

Ο Στάθης Μανωλόπουλος αναδείχθηκε πρωταθλητή Ελλάδος του απλού στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2021-2022.

Στο γεμάτο συγκινήσεις φινάλε στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» της Πάτρας ο 17άχρονος αθλητής του Α.Σ. Το Γυμνάσιο έφτασε στον πρώτο του πανελλήνιο τίτλο στο απλό.

Στον εντυπωσιακό τελικό ο Μανωλόπουλος έκαμψε με 3-2 σετ τον Σωκράτη Γιαννούτσο του Ολυμπιακού, ενώ στο διπλό εφήβων πήραν το χρυσό μετάλλιο ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Σωκράτης Γιαννούτσος σε μία συνεργασία ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

Το πρωτάθλημα οργανώθηκε εξαιρετικά από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας) με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την πολύτιμη υποστήριξη του δήμου Πατρέων.

Στο απλό εφήβων έδωσαν τον πρώτο τους τέτοιο τελικό ο Στάθης Μανωλόπουλος και ο Σωκράτης Γιαννούτσος. Το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού των δύο αθλητών προσέδιδε ενδιαφέρον στον αγώνα κι αυτό φάνηκε και στην πράξη με καταπληκτικά ράλι και εντυπωσιακές διακυμάνσεις στα σκορ. Το ματς έφτασε στο 5ο σετ.

Ο Μανωλόπουλος, μοντέρνος αμυντικός με πολύ καλό forehand, προηγήθηκε δύο φορές στα σετ και ισοφαρίστηκε ισάριθμες από τον Γιαννούτσο, που έχει γνώση και ικανότητες απέναντι στην άμυνα. Στο φινάλε ο Μανωλόπουλος (ανιψιός του κορυφαίου Έλληνα αθλητή Παναγιώτη Γκιώνη παρεμπιπτόντως) άντεξε στις συνεχείς και ποικίλες επιθέσεις του Γιαννούτσου, αξιοποίησε το προβάδισμα και με σπιν και πανηγύρισε τη νίκη με 3-2 (11-5, 9-11, 15-13, 10-12, 11-7).

Ο Μανωλόπουλος απέφυγε τα προκριματικά γκρουπ ως νούμερο 3 του αγωνίσματος και προχώρησε χωρίς αγώνα στον 2ο γύρο. Εκεί νίκησε τον Γιώργο Κοσμά (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 3-0 σετ, στα προημιτελικά κέρδισε τον Γιάννη Μαλαμούδη (Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας) με 3-1 σετ και σε σπουδαίο ημιτελικό τον πρωταθλητή του αγωνίσματος το 2020 και το 2021 και 1ο φαβορί φέτος Αλέξανδρο Μαδέση με 3-2 σετ.

Στον τελικό του διπλού εφήβων ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Σωκράτης Γιαννούτσος είχαν τα προγνωστικά υπέρ τους. Βρήκα απέναντί τους το δυνατό δίδυμο των Ηρακλή Kερασίδη/Αλέξανδρου Αλεξόπουλου, αλλά με σταθερή απόδοση έφτασαν στη νίκη με 3-0. Ήταν ελαφρώς καλύτεροι και βρήκαν τις λύσεις σε όλες τις πιεστικές στιγμές (11-7, 11-8, 11-7).

Οι νικητές σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΕΦΗΒΩΝ:

1. Στάθης Μανωλόπουλος (ΑΣ Το Γυμνάσιο)

2. Σωκράτης Γιαννούτσος (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

3. Αλέξανδρος Μαδέσης (ΑΕΚ)

-. Αλεσσάντρο Φέλτσερ (ΑΣΕΑ Καβάλας)

ΔΙΠΛΟ ΕΦΗΒΩΝ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης/Σωκράτης Γιαννούτσος (ΑΕΚ/Ολυμπιακός)

2. Ηρακλής Kερασίδης/Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (ΔΑΟ Ταύρου/ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Δημήτρης Σωτηρόπουλος/Γιάννης Μαστρογιάννης (Φοίνικες Πάτρας)

-. Κίμων Μήτκας/Ανδρέας Καραμπελιάς (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ:

1. Αλεσσάντρο Φέλτσερ/Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΣΕΑ Καβάλας/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

2. Σωκράτης Γιαννούτσος/Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός/Τελαμώνας Σαλαμίνας)

3. Αλέξανδρος Μαδέσης/Στέλλα Τζαρίδου (ΑΕΚ/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

-. Κίμων Μήτκας/Κατερίνα Αλεξούδη (Φάρος Αλεξανδρούπολης/Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ