fbpx

Στην επιτροπή αθλητών της διεθνούς ομοσπονδίας ο Ατσάντα

Στην επιτροπή αθλητών της διεθνούς ομοσπονδίας ο Ατσάντα

Ο 40χρονος Ινδός Σαράθ Ατσάντα ήταν ο αθλητής από την Ασία με τις περισσότερες ψήφους ως ένας από τους δέκα σε σύνολο 25 υποψηφίων που κέρδισαν μία θέση στην επιτροπή αθλητών της διεθνούς ομοσπονδίας.

 Ο Ατσάντα μετρά 7 χρυσά μετάλλια σε Αγώνες Κοινοπολιτείας, κερδίζοντας στο απλό των ανδρών στη φετινή διοργάνωση του Μπέρμιγχαμ, 16 χρόνια μετά την πρώτη κατάκτηση του τίτλου στη Μελβούρνη, ενώ πήρε μέρος και στις επιτυχίες στο ομαδικό ανδρών και μεικτό διπλό.

 Η Κινέζα Σιβέν Λιού, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2019 και κάτοχος 5 τίτλων στο παγκόσμιο κύπελλο, κέρδισε επίσης την εκλογή της. Τις περισσότερες ψήφους πήρε η 35χρονη Ρουμάνα Ελιζαμπέτα Σαμάρα, η οποία πήρε τον ευρωπαϊκό τίτλο το 2015 και κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2019. Δημοφιλέστερος από την Αμερική ήπειρο αναδείχθηκε ο Πορτορικανός Ντανιέλι Ρίος, από την Αφρική ο Αιγύπτιος Ομάρ Ασάρ και από την Ωκεανία η Αυστραλή Μελίσα Τάπερ.

 Τις υπόλοιπες θέσεις πήραν ο Αυστριακός Στέφαν Φέγκερλ, η Σουηδή Ινγκέλα Λούντμπακ για τους Παραολυμπιακούς αθλητές όπως και η Ολλανδή Κέλι Φαν Ζον. Η θητεία είναι τετραετής.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ