fbpx

WTT Feeder: Πρόκριση στο κυρίως ταμπλό για Τόλιου

WTT Feeder: Πρόκριση στο κυρίως ταμπλό για Τόλιου

Η Κατερίνα Τόλιου πήρε την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του απλού γυναικών στο γερμανικό World Table Tennis Feeder III, την Τρίτη (22/11).

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια, σημείωσε 2 νίκες την πρώτη μέρα του τουρνουά στο Ντίσελντορφ και προχώρησε επιτυχώς από την προκριματική διαδικασία, αφού ξεπέρασε εμπόδια από τη Λατινική Αμερική και την Ασία (σε ματς που μεταδόθηκαν ζωντανά στο διαδίκτυο) χωρίς να χάσει σετ.

Στο απλό γυναικών έγιναν 3 προκριματικοί γύροι με την Τόλιου να έχει bye στον 1ο και να κάνει αρχή από τους “32”. Αντιμετώπισε την Άνα Κόντινα από την Αργεντινή, η οποία νωρίτερα είχε αποκλείσει τη Σουηδέζα Χάνα Χόλγκερσον με 3-0 σετ. Με σταθερή άμυνα και προσεκτικές μπάλες η πρωταθλήτριά μας έφτασε στη νίκη πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 3-0. Στο 1ο σετ μάλιστα, ήταν πίσω 8-10 και χρειάστηκε να πάρει 4 πόντους στη σειρά αξιοποιώντας στον απόλυτο βαθμό τα σερβίς της (12-10, 11-9, 11-7).

Στον καθοριστικό 3ο προκριματικό γύρο συνάντησε το βράδυ την Κορεάτισσα Γιουν Χιομπίν, που είναι ψηλότερά της στην παγκόσμια κατάταξη. Στο νούμερο 173 συγκεκριμένα όταν η Τόλιου βρίσκεται αυτή τη βδομάδα στο 208. Επίσης ήταν 2ο φαβορί των νοκ άουτ προκριματικών. Η έμπειρη διεθνής μας όμως, εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες της Ασιάτισσας απέναντι στην άμυνα, παράλληλα ήταν αποτελεσματική στις επιθέσεις της και επιβλήθηκε ξανά με 3-0 σετ για να φτάσει στην πρόκριση (11-6, 11-5, 11-6).

Πλέον, βρίσκεται στο ταμπλό των “64” και από την Τετάρτη (23/11) θα κυνηγήσει την καλύτερη δυνατή πορεία, με αντίπαλό την Λαμ Γε Λοκ από το Χονγκ Κονγκ, που κι αυτή πήρε την πρόκριση από το ταμπλό των προκριματικών. Η Λαμ είναι νούμερο 339 στην παγκόσμια κατάταξη και προχώρησε από τα προκριματικά με συνολικά 3 νίκες. Αν η Τόλιου νικήσει τότε στις “32” θ’ αντιμετωπίσει το 1ο φαβορί, τη Γερμανίδα Νίνα Μίτελχαμ, νικήτρια πέρσι στη Θεσσαλονίκη, στο EuropeTop 16.

Στο απλό ανδρών ο Γκιώνης δεν είχε δράση σήμερα αφού βρίσκεται απευθείας στο κυρίως ταμπλό των “64”. Στον 1ο γύρο θ’ αναμετρηθεί με τον Αυστριακό Αντρέας Λεβένκο. Στις 14:15 ώρα Ελλάδας η έναρξη του παιχνιδιού, στο τραπέζι 4 και θα μεταδοθεί στο ίντερνετ. Αν ο Γκιώνης προκριθεί θα συναντήσει στους “32” τον Φενγκ Γι Σιν από την Ταϊπέι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ