fbpx

Πέρασε “αέρα” στα ημιτελικά του γερμανικού Feeder ο Γκιώνης

Πέρασε “αέρα” στα ημιτελικά του γερμανικού Feeder ο Γκιώνης

O Παναγιώτης Γκιώνης την Πέμπτη (24/11) προκρίθηκε περήφανα στα ημιτελικά του απλού ανδρών στο γερμανικό World Table Tennis Feeder.

Ο Έλληνας αθλητής πέρασε χωρίς να χάσει ούτε σετ τα εμπόδια στον γύρο των “16” και στα προημιτελικά. Με σπουδαίες εμφανίσεις ο τοπ αμυντικός επιβλήθηκε με 4-0 σετ το μεσημέρι του Σλοβένου Ντένι Κοζούλ και το βράδυ του Αιγύπτιου Ομάρ Ασάρ, ο οποίος μάλιστα φιγουράρει στο νούμερο 27 του κόσμου.

Την είσοδο στο τελικό τη διεκδικεί την Παρασκευή 25/11 απέναντι στον σπουδαίο Ντιμίτρι Οβτσάροφ από τη διοργανώτρια χώρα, το 1ο φαβορί του ταμπλό. Στην τεχνική καθοδήγηση είναι μαζί του και σε αυτούς τους αγώνες ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

Ο Γκιώνης (νούμερο 98 στη σημερινή παγκόσμια κατάταξη) είχε αρχίσει την προσπάθειά του απευθείας από το κυρίως ταμπλό. Είχε νικήσει με ευκολία στον 1ο γύρο τον Αυστριακό Αντρέας Λεβένκο (και αυτό το παιχνίδι με 4-0 σετ), όμως στον 2ο χρειάστηκε να σώσει συνολικά 6 ματς μπολ κόντρα στον Φενγκ Σιν από την Ταϊπέι για να φτάσει σε τεράστια ανατροπή με 4-3 σετ.

Στους “16” βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Σλοβένο Ντένι Κοζούλ, νούμερο 161 στο διεθνές ranking list. Εκεί, είχε τον τελευταίο λόγο σε όλα τα κρίσιμα σημεία και κατέκτησε 3 σετ με οριακή διαφορά (11-7, 11-9, 11-9, 12-10).

Στα προημιτελικά ο κορυφαίος Έλληνας πινγκπονίστας αντιμετώπισε τον Ομάρ Ασάρ, σε έναν αγώνα όπου πήρε πολύ δύσκολα το 1ο σετ και μετά είχε σταθερά τον έλεγχο για να φτάσει στο εμφατικό 4-0. Στο 3ο σετ βρέθηκε να χάνει 4-8 και μείωσε σε 7-8 για να πάρει τάιμ άουτ η άλλη πλευρά. Γύρισε το ίδιο συγκεντρωμένος κι όταν πια ολοκλήρωσε την ανατροπή και προηγήθηκε με 3-0 το ματς ουσιαστικά είχε τελειώσει (11-9, 11-5, 11-9, 11-4).

Στην 4άδα ο Γκιώνης θ’ αναμετρηθεί την Παρασκευή (25/11) με τον Γερμανό, Ντμίτρι Οβτσάροφ, που είναι 1ο φαβορί του γερμανικού Feeder και νούμερο 9 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Οβτσάροφ ξεπέρασε με 4-2 σετ στα προημιτελικά το εμπόδιο του Ισπανού Αλβάρο Ρόμπλες και γενικά έχει σημειώσει πολύ δύσκολες νίκες για να φτάσει ως εδώ. Στον άλλο ημιτελικό αναμετρώνται ο Γερμανός Μπένεντικτ Ντούντα και ο Γάλλος Καν Ακουζού

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ