fbpx

3ο αναπτυξιακό τουρνουά Αλεξανδρούπολης: Χρυσά μετάλλια για Κώστα Φάκαρο και Τσι Χίνιου σε παίδες και κορασίδες

3ο αναπτυξιακό τουρνουά Αλεξανδρούπολης: Χρυσά μετάλλια για Κώστα Φάκαρο και Τσι Χίνιου σε παίδες και κορασίδες

Στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε το 3ο αναπτυξιακό τουρνουά της και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Στον τελικό των παίδων συναντήθηκαν τα πρώτα φαβορί. Ύστερα από γερή αναμέτρηση ο Αθηναίος δεξιόχειρας, Κώστας Φάκαρος (Νο 1) νίκησε τον Εβρίτη αριστερόχειρα Κωνσταντίνο Αλεξούδη με 3-1 σετ (11-7, 7-11, 11-6, 11-9). Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο τρόπαιο του 13χρονου αθλητή στα χρονικά των αναπτυξιακών. Σημειωτέον ότι ο 12χρονος Αλεξούδης ανήκει ακόμα στην κατηγορία των παμπαίδων, αλλά σε αυτά τα τουρνουά έχει επιλέξει ν‘ αγωνίζεται στους παίδες.

Στις κορασίδες η Τσι Χίνιου έδωσε ιδανική συνέχεια στον τίτλο της στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πριν από δύο βδομάδες. Στον τελικό κατέβαλλε την Άννα Μήτκα με 3-0 σετ (11-5, 11-6, 11-4). Η 13χρονη κινεζικής καταγωγής, έστω και ως νούμερο 5 στα seeding, είχε τις πιθανότητες με το μέρος της και το επιβεβαίωσε. Πολύ καλή και η πορεία της 12χρονης Μήτκα, η οποία ήταν 4ο φαβορί. Κάτι πρωτόγνωρο στον θεσμό σημειώθηκε στη συγκεκριμένη κατηγορία με το 1ο φαβορί, τη Χριστίνα Τζενίδη να αρχίζει τους αγώνες της από τα ημιτελικά και τελικά να δίνει μόνο δύο ματς.

Τα μετάλλια στους παίδες:
1. Φάκαρος Κώστας (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου)
2. Αλεξούδης Κωνσταντίνος (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας)
3. Τζιαμαλίδης Δημήτρης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας)

Τα μετάλλια στις κορασίδες:
1. Χίνιου Τσι (ΑΟ Ταταύλα)
2. Μήτκα Άννα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)
3. Τζενίδη Χριστίνα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ