fbpx

Παπαγεωργίου: «Ανυπομονώ για τους διεθνείς αγώνες που έρχονται»

Παπαγεωργίου: «Ανυπομονώ για τους διεθνείς αγώνες που έρχονται»

Η οριστικοποίηση της διεξαγωγής του τουρνουά της Europe Youth Series 2023 στο Λουτράκι χαροποίησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΕΦΟΕπΑ Κώστα Παπαγεωργίου.

Πρώτα από όλα σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε την ETTU για την εμπιστοσύνη προς την ελληνική ομοσπονδία ύστερα από το πετυχημένο Ευρωπαϊκό Τοπ 16 της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ήδη η ΕΦΟΕπΑ έχει πάει πολύ καλύτερα σε αυτό το κομμάτι απ ό,τι φανταζόταν αρχικά και ότι ανυπομονεί για τους διεθνείς αγώνες, που περιμένουν την Ελλάδα το 2023 με αρχή στις 28-30 Απριλίου με το 2ο διεθνές τουρνουά για άτομα με αναπηρίες στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Για τα Europe Youth Series επισήμανε ότι βασίζονται σε μία ενδιαφέρουσα φόρμα, η οποία δίνει νέο κίνητρο στους αθλητές της παμπαιδικής και παιδικής κατηγορίας.

«Θέλω κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω θερμά την ETTU για την εμπιστοσύνη, που μας δείχνει μετά από την πολύ πετυχημένη διοργάνωση του Europe Top 16 Cup, τον Σεπτέμβριο του 2021. Αναλαμβάνουμε τώρα ένα από τα πρωτοεμφανιζόμενα events της Europe Youth Series, είναι μία σημαντική προσπάθεια της ETTU, που ελπίζω να στηρίξουμε οι ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε αρχικά ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια, είπε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είναι ένας από τους στόχους, που προσωπικά αλλά και ως νέα διοίκηση θέσαμε: Να έρθουν μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα. Θέλω να τονίσω ότι σε αυτά τα δύο σχεδόν χρόνια έχουμε πάει καλύτερα απ’ ό,τι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος στο κομμάτι της διεκδίκησης και ανάληψης διεθνών αγώνων. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ για το καλύτερο αποτέλεσμα σε μία ποικιλία διοργανώσεων το 2023, καθώς χρονολογικά υπολογίζοντάς τες έχουμε μπροστά μας: Το δεύτερο όπεν για αθλητές με αναπηρίες, που θα φιλοξενηθεί κι αυτό στην Κεφαλονιά τον Απρίλιο και θα συνεργαστούμε ξανά με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρίες. Το Βαλκανικό πρωτάθλημα Under 15 και Under 19, που θ’ ακολουθήσει τον Ιούνιο στην Ορεστιάδα.

Μετά θα έρθει ένα πολύ σημαντικό φθινόπωρο, όπου τον Οκτώβριο θα έχουμε το ευρωπαϊκό event για αθλητές έως 15 ετών στο Λουτράκι και τον Νοέμβριο το World TT for Health Festival για άτομα με Πάρκινσον και άλλες νευρολογικές νόσους στο Ηράκλειο στης Κρήτης. Για το τουρνουά της Europe Youth Series να επισημάνω ότι βασίζεται σε ένα πολύ ενδιαφέρον φορμάτ, ειδικά με το ομαδικό, όπου θα εμφανίζονται μικτές ομάδες. Παρότι διεξάγονται πλέον πολλά τουρνουά νέων και στην Ευρώπη θεωρώ ότι είναι κάτι που λείπει και θα αρέσει».

Ο Κώστας Παπαγεωργίου σημείωσε ότι η ΕΦΟΕπΑ θα τα δώσει όλα για να πετύχει το καλύτερο οργανωτικά σε αυτές τις δύσκολες αποστολές, που ανέλαβε και πρόσθεσε: «Θέλουμε να τα καταφέρουμε απόλυτα και σε αυτή την προσπάθεια και θα χρειαστούμε και τη στήριξη του κόσμου. Τόσο με θεατές όσο και με εθελοντές γι’ αυτό από τώρα προτρέπουμε όποιον θέλει να προσφέρει εθελοντικά για οποιαδήποτε από τις τέσσερις διεθνείς διοργανώσεις να επικοινωνήσει με την ομοσπονδία».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ