fbpx

Περιφερειακό ΠΠ/ΠΚ: Με νέα ηλικιακά όρια τα πρωταθλήματα σε Αττική, Κοζάνη, Πάτρα και Χίο

Περιφερειακό ΠΠ/ΠΚ: Με νέα ηλικιακά όρια τα πρωταθλήματα σε Αττική, Κοζάνη, Πάτρα και Χίο

Εντός του προσεχούς Σαββατοκύριακου (18-19/03) θα διεξαχθούν τα Περιφερειακά πρωταθλήματα παμπαίδων-παγκορασίδων (αθλητές/αθλήτριες έως 13 ετών), τα οποία θα γίνουν σε 5 πόλεις της χώρας με συνολικά 220 συμμετοχές.

Από αυτά, θα προκύψουν οι θα βγάλουν οι τοπικοί νικητές στο απλό, και βέβαια θα βγουν και οι προκρίσεις για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης κατηγορίας, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 26-28/05 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη χρονιά έχουν δικαίωμα συμμετοχής μέχρι και μαθητές Α’ Γυμνασίου, σύμφωνα με τα καινούργια ηλικιακά όρια, που θέσπισε η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος. Στις τελικές δηλώσεις ήταν 166 αγοράκια και 54 κοριτσάκια.

Ήδη από την αρχή της σεζόν οι κατηγορίες των παμπαίδων και των παγκορασίδων στα αναπτυξιακά τουρνουά είναι μέχρι 13 ετών, ενώ έχει καθιερωθεί και η κατηγορία U11, όπου η ΕΦΟΕπΑ θα οργανώσει φέτος ξεχωριστό Πανελλήνιο πρωτάθλημα για το αγώνισμα του απλού.

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα της Αττικής θα διεξαχθεί το Σάββατο 18/03 στο γυμναστήριο του ΓΑΣ Ελευσίς. Οι 53 τελικές δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 43 αθλητές και 10 αθλήτριες από 19 σωματεία.

Στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης στην Κοζάνη θα πραγματοποιηθεί, επίσης μεθαύριο Σάββατο, η αντίστοιχη διοργάνωση για τη Β. Ελλάδα. Πρόκειται να πάρουν μέρος 101 παιδιά, ήτοι 77 παμπαίδες και 24 παγκορασίδες από 18 σωματεία.

Στο Περιφερειακό της Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου 36 παιδιά θ’ αγωνιστούν Κυριακή 19/03 στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος», στην Πάτρα. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής περιλαμβάνουν 27 αγόρια και 9 κορίτσια από 7 σωματεία.

Την Κυριακή θα γίνουν οι αγώνες του παμπαιδικού και στη Χίο. Στο κλειστό γυμναστήριο Καμποχώρων πρόκειται να βρεθούν 21 συμμετέχοντες, 10 παμπαίδες και 11 παγκορασίδες από 3 κλαμπ.

Στην Κρήτη τέλος, οι αντίστοιχοι αγώνες θ’ αφορούν και πάλι μόνο τα αγόρια και θα γίνουν την Κυριακή σε αίθουσα του Παγκρήτιου Σταδίου, στο Ηράκλειο. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 9 παμπαίδες από 2 σωματεία του νησιού.

Το σύστημα διεξαγωγής περιλαμβάνει γκρουπ στην αρχή και νοκ άουτ ματς στη συνέχεια με διαβαθμίσεις, όπου χρειαστεί για τις θέσεις πρόκρισης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ