fbpx

Β’ Εθνική Ανδρών: Οι πρωταθλητές σε Αττική, Βόρεια Ελλάδα και Δυτική Ελλάδα

Β’ Εθνική Ανδρών: Οι πρωταθλητές σε Αττική, Βόρεια Ελλάδα και Δυτική Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε το βασικό κομμάτι των διασυλλογικών πρωταθλημάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Β’ Εθνική κατηγορία 2022-2023.

Πρωταθλητές στη Β’ Εθνική ανδρών αναδείχτηκαν ο ΔΑΟ Ταύρου στην Αττική, ο ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας στη Βόρεια Ελλάδα και ο ΑΟ Ξυλοκάστρου στη Δυτική Ελλάδα. Από τους κατά τόπους αγώνες προέκυψαν παράλληλα όλες οι ομάδες με δικαίωμα συμμετοχής στα φετινά μπαράζ.

Στη Β’ Εθνική Αττικής ανδρών κυριάρχησε ο ΔΑΟ Ταύρου. Πέτυχε 18 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και κατέκτησε την πρωτιά με 36 βαθμούς. Στη 2η θέση τερμάτισε ο ΑΣ Το Γυμνάσιο με 33 βαθμούς, στην 3η ο ΠΟΚ Έσπερος Καλλιθέας με 32 κι αυτές οι 3 ομάδες θα βρεθούν στα μπαράζ για να διεκδικήσουν την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία.

Στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας τα πάντα κρίθηκαν στο φινάλε, στο πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου. Την πρωτιά κατέκτησαν οι Σάρισες Φλώρινας, οι οποίες ολοκλήρωσαν τις 16 αγωνιστικές με 30 βαθμούς. Η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης πήρε τη 2η θέση με 29 βαθμούς, ενώ στην 3η ισοβάθμησαν στους 27 βαθμούς ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και το Πέρα Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του Έβρου είχε λιγότερες νίκες (11), αλλά κατετάγη 3η διότι το Πέρα (των 12 νικών) είχε έναν μηδενισμό. Ο μηδενισμός του μάλιστα, είχε γίνει στο ματς του 1ου γύρου με τον Εθνικό (0-4), συνεπώς ακόμα και με τη νίκη 4-2 στον 2ο γύρο υστέρησε στην ισοβαθμία. Εννέα ήταν οι συμμετοχές στη διοργάνωση και οι 2 πρώτες ομάδες απέκτησαν το δικαίωμα ν’ αγωνιστούν στα μπαράζ για την προαγωγή στην Α2.

Στη Β’ Εθνική Δυτικής Ελλάδας/Πελοποννήσου το πρωτάθλημα τελείωσε την Κυριακή 12/03 με νικητή τον ΑΟ Ξυλοκάστρου (στη φωτό σύσσωμη η ομάδα). Προχώρησε αήττητη μάλιστα, η ομάδα της Κορινθίας και συγκέντρωσε 32 βαθμούς. Πίσω του τερμάτισε ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη με 30 βαθμούς, ενώ 3ος κατετάγη ο ΑΟ Παγώνα Πάτρας με 26 βαθμούς. Στη διοργάνωση πήραν μέρος 9 ομάδες και οι 2 πρώτες στα μπαράζ για την άνοδο.

Στη Β’ Εθνική Λοιπής και Νησιωτικής Χώρας δημιουργήθηκαν 2 όμιλοι και χρειάζονται προμπαράζ για να βγει ο νικητής. Στον Α’ όμιλο, όπου βρέθηκαν ομάδες της Χίου, έφτασε στην πρωτιά ύστερα από 8 αγωνιστικές ο ΓΣ Νηρέας Καρδαμύλων. Με ισάριθμες νίκες εμφάνισε 16 βαθμούς. Στη 2η θέση τερμάτισε είναι ο ΜΣΒ Χίου Φάρος Βαρβασίου με 14 και στην 3η ο ΟΕΑ Χίου με 11 βαθμούς.

Στον Β’ όμιλο, όπου αγωνίστηκαν 3 ομάδες, επικράτησε ο ΟΑΑ Ηρακλείου Κρήτης. Ισοβάθμησε στο ρετιρέ της κατάταξης και τους 7 βαθμούς με τον ΑΟΕΑ Κω και είχε το πλεονέκτημα διότι στον 2ο γύρο επιβλήθηκε των Δωδεκανήσιων με 4-1, ενώ στον 1ο γύρο είχε χάσει με 4-3. Τρίτος κατετάγη ο ΑΟ Ποσειδών Τήνου με 4 βαθμούς. Πέντε ομάδες μετείχαν στον Α’ όμιλο, 3 στον Β’ και η πρωταθλήτρια ομάδα από τα προμπαράζ της διοργάνωσης θα πάει στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ