fbpx

Πανελλήνιο Ε/Ν: Σε ευχάριστο κλίμα η τελετή έναρξης και οι βραβεύσεις στη Σαλαμίνα

Πανελλήνιο Ε/Ν: Σε ευχάριστο κλίμα η τελετή έναρξης και οι βραβεύσεις στη Σαλαμίνα

Σε κλίμα αρκετά ευχάριστο και εορταστικό πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων, στο ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Γραμματικός», στη Σαλαμίνα, ενώ παράλληλα έγιναν και οι βραβεύσεις με τη δική τους ξεχωριστή σημασία.

Η τελετή άνοιξε με την είσοδο αθλητών, αθλητριών και προπονητών του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Τελαμώνα Σαλαμίνας. Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν και ακολούθησαν στην παρέλαση οι αθλητές των άλλων ομάδων, που επίσης είχαν τη θερμή υποδοχή του κοινού. Οι συμμετέχοντες φορούσαν τα αναμνηστικά μπλουζάκια της διοργάνωσης, ενώ κρατούσαν μπαλόνια σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα.

Την τελετή παρουσίασε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΕΦΟΕπΑ Ξένια Στάθη, που επίσης είναι από τη Σαλαμίνα και συντόνισε όλη την οργάνωση του πρωταθλήματος. Απηύθυνε ευχαριστίες προς όλους τους εμπλεκόμενους με τους αγώνες και τόνισε ότι από πέρσι είχε εκφραστεί η επιθυμία του δήμου να τους αναλάβει και με την πραγματοποίησή τους υλοποιήθηκε κι ένα δικό της όνειρο.

Στη συνέχεια έκανε σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος και μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό πρωτάθλημα, στο οποίο θέλουμε να πετύχουμε και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Δικαιωματικά αφιερώνεται στον άνθρωπο που άρχισε την επιτραπέζια αντισφαίριση στη Σαλαμίνα, τον Κωνσταντίνο Χαρισιάδη.

Θέλω επίσης να σημειώσω ότι παρόλες τις προσπάθειες του δήμου και του Αθλητικού μας Οργανισμού δεν θα είχαμε καταφέρει να οργανώσουμε αυτό το πρωτάθλημα αν δεν ήταν η Ξένια Στάθη. Η επιτραπέζια αντισφαίριση έχει τεράστια ιστορία στη Σαλαμίνα και θέλουμε να της ξαναδώσουμε τη θέση, που της αξίζει. Αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι το πρώτο βήμα, η νέα αίθουσα θα είναι το επόμενο και τα καλύτερα είναι μπροστά».

Έγιναν 4 βραβεύσεις, ενώ άλλη μία τιμητική πλακέτα θα δοθεί στο τέλος των αγώνων στον MVP του πρωταθλήματος. Η ομοσπονδία και ο δήμος τίμησαν αρχικά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Χαρισιάδη, που υπήρξε σκαπανέας για το άθλημα στο νησί. «Για την πολυσήμαντη προσφορά του στο άθλημα του πινγκ πονγκ ως ιδρυτής, παράγοντας και προπονητής στο νησί της Σαλαμίνας», ανέγραφε η πλακέτα για τον Χαρισιάδη και την απένειμε στη σύζυγό του Ελένη η παλιά πρωταθλήτρια Ελλάδας από το νησί Ρούλα Ραπαντζίκου.

Η ομοσπονδία και ο δήμος Σαλαμίνας βράβευσαν τον Τάσο Ρηνιώτη και την Όλγα Γεωργοπούλου δύο πρωταθλητές Ελλάδας και διεθνείς αθλητές από τη Σαλαμίνα. Ο Ρηνιώτης είναι και δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού το 2013, αλλά και πρωταθλητής στο Europe Trophy φέτος με τον Ολυμπιακό, ενώ η Γεωργοπούλου, μέλος της εθνικής γυναικών, που το 2005 ανέβηκε στην Α ευρωπαϊκή κατηγορία, παράλληλα με το αγωνιστικό σκέλος ασχολείται επιτυχώς και με την προπονητική. Τέλος, η ΕΦΟΕπΑ με αφορμή την έναρξη χορηγικής συνεργασίας με την Ευρωκλινική Αθηνών τής απένειμε τιμητική πλακέτα «ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολύτιμη συνδρομή της στις εθνικές μας ομάδες».

Την αποθέωση δε, γνώρισε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο διαχρονικά κορυφαίος Έλληνας αθλητής με μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όταν κλήθηκε να δώσει την πλακέτα στον διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Αθηνών Dr Γιώργο Κελάλη.

Η Νίνα Κασιμάτη σ’ έναν σύντομο χαιρετισμό ανέφερε προς τους οικοδεσπότες ότι «με το έργο σας αναπτύσσετε το έδαφος ώστε να συνεχίσουν τα παιδιά με διάθεση αυτό το θαυμάσιο άθλημα και είναι πολύ σημαντικό που θυμίζετε παράλληλα το πολύτιμο έργο του ανθρώπου που το άρχισε στο νησί, του Κωνσταντίνου Χαρισιάδη». Η τελετή έναρξης έκλεισε με χορούς από τον Χορευτικό Παραδοσιακό Σύλλογο της Τίνας Μπεγνή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ