fbpx

Παγκόσμιο: Πρώτος ο Γκιώνης στο τραπέζι, την Κυριακή (21/5) αγωνίζεται η Τόλιου στο Ντέρμπαν

Παγκόσμιο: Πρώτος ο Γκιώνης στο τραπέζι, την Κυριακή (21/5) αγωνίζεται η Τόλιου στο Ντέρμπαν

Το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής από το Σάββατο 20 μέχρι την Κυριακή 28 Μαΐου φιλοξενεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων 2023

Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα ξεκινήσει το Σάββατο (20/5) την προσπάθειά του (11:00 ώρα Ελλάδας, 10:00 τοπική), ενώ η Κατερίνα Τόλιου αγωνίζεται την Κυριακή.

Η Ελλάδα έχει συμμετοχή μόνο στο απλό (αφού υπάρχουν και για τα διπλά οι περιορισμοί στον αριθμό αθλητών), και οι δύο πρωταθλητές είναι έτοιμοι να δοκιμαστούν σε ματς-πρόκληση.

Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής

Πιο αναλυτικά τα ταμπλό εκκινούν από τον γύρο των «128». Στο πρώτο ωράριο του ΙTTF World Table Tennis Championships Finals ο Γκιώνης (νούμερο 116 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) τίθεται αντιμέτωπος αύριο το πρωί στις 11:00 με τον Αμίρ Χοσεΐν Χοντάι από το Ιράν. Ο Χοντάι είναι δεξιόχειρας επιθετικός, 24 ετών, που στο φετινό Feeder στην Αττάλεια έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Είναι λίγο ψηλότερα από τον πρωταθλητή μας στο παγκόσμιο ranking list αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα στο νούμερο 110. Αν ο Γκιώνης πάρει τη νίκη τότε θα συναντήσει στον 2ο γύρο το νούμερο 1 του αγωνίσματος, τον Κινέζο Φαν Ζεντόνγκ, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2021. Και μόνο αυτό το στοιχείο είναι αρκετό για να δώσει έξτρα κίνητρο στον Έλληνα άσο, που δεκαετίες τώρα έχει αποδείξει ότι είναι αθλητής μεγάλων αγώνων.

Από την άλλη, η Τόλιου (νούμερο 175 στον κόσμο) έχει κληρωθεί στις «128» με τη Λι Γιου Τζουν από την Ταϊπέι (Νο 81) και θα κοιτάξει να τη φέρει σε δύσκολη θέση με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Η 25άχρονη Ασιάτισσα είναι δεξιόχειρας επιθετική και σε δύο τουρνουά Feeder, στο Φρεμόντ των Ηνωμένων Πολιτειών το 2022 και στην Αττάλεια της Τουρκίας το 2023 προχώρησε μέχρι τα προημιτελικά. Ο συγκεκριμένος αγώνας γίνεται την Κυριακή (21/05), απλά οι διοργανωτές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα ώρες και τραπέζια για τα υπόλοιπα ματς του 1ου γύρου. Για μεθαύριο προγραμματίστηκε και ο αγώνας, από τον οποίο προκύπτει αντίπαλος της Τόλιου, αν η πρωταθλήτριά μας μπει στις «64». Είναι αυτός μεταξύ της Ρέιτσελ Μορέ (Ελβετία) και της Χάνα Γκόντα (Αίγυπτος).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ