fbpx

WTT Feeder Βουλγαρίας: Πέρασε στο κυρίως ταμπλό η Τσεκούρα, όλες οι κληρώσεις των αθλητριών μας

WTT Feeder Βουλγαρίας: Πέρασε στο κυρίως ταμπλό η Τσεκούρα, όλες οι κληρώσεις των αθλητριών μας

Θετική αρχή έκανε η ελληνική γυναικεία αποστολή στο World Table Tennis Feeder της Βουλγαρίας και είναι έτοιμη για το …κυρίως μενού από αύριο Τετάρτη 30/08.

Σήμερα Τρίτη, στην πρώτη μέρα του τουρνουά στο Παναγκιούριστε, αγωνίστηκε μόνο η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και με σταθερή απόδοση πήρε την πρόκριση για το κεντρικό ταμπλό του απλού γυναικών. Ένας ήταν ο προκριματικός γύρος και νίκησε στα τρία σετ αθλήτρια από την οικοδέσποινα χώρα. Στο διπλό γυναικών περνούν από ανάλογη διαδικασία οι Ελισάβετ Τέρπου/Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Είχαν bye αρχικά και αύριο το πρωί δίνουν το καθοριστικό ματς για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό, βρίσκοντας μπροστά τους εμπόδιο από την Ασία. Η Παπαδημητρίου αγωνίζεται και στο διπλό μικτό με ξένο συμπαίκτη, τον Ισπανό Χουάν Πέρεθ κι επίσης διεκδικούν αύριο πρόκριση στην πρώτη 16άδα. Το βασικό κομμάτι του απλού αρχίζει, σύμφωνα με το πρόγραμμα, μεθαύριο Πέμπτη 31/08. Εκεί είναι απευθείας η Κατερίνα Τόλιου, η Παπαδημητρίου και η Τέρπου, προστέθηκε σήμερα η Τσεκούρα και οι σχετικές κληρώσεις έφεραν απέναντί τους και γνώριμες αθλήτριες από την ελληνική Α1.

Στον νοκ άουτ προκριματικό του απλού γυναικών η Τσεκούρα αντιμετώπισε το απόγευμα την Ντάλμα Χασάνοβα. Είχε και η Βουλγάρα κομπίνα-λάστιχο («δοντάκι»), όμως η πρωταθλήτριά μας ήταν ανώτερη και το έδειξε με 3-0 σετ (11-3, 11-5, 11-6). Ακολούθησε η κλήρωση του ταμπλό κι εκεί θεωρητικά ατύχησε η Τόλιου. Η πρώτη Ελληνίδα της παγκόσμιας κατάταξης «έπεσε» πάνω στο νούμερο 2 του τουρνουά, την Κινέζα Βου Γιανγκτσέν.

Η Παπαδημητρίου θ’ αντιμετωπίσει τη Βουλγάρα Μαρία Γιόβκοβα, που αγωνίζεται και στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ. Η Τέρπου θ’ αναμετρηθεί με τη Σλοβένα συμπαίκτριά της στον Παναθηναϊκό Άνα Τοφάντ. Η Τσεκούρα θα συναντήσει τη Γαλλίδα Σαρλότ Λουτζ.

Στο διπλό γυναικών οι Τέρπου/Παπαδημητρίου πέρασαν χωρίς αγώνα τον 1ο προκριματικό γύρο και την Τετάρτη κοντράρονται για την είσοδο στο ταμπλό με τις Χουάνγκ Γιου-Τσιάο/Χουάνγκ Χσιν από την κινεζική Ταϊπέι (στις 10:00 το ματς και ζωντανά στο κανάλι του WTT στο youtube από το τραπέζι 3).

Στο διπλό μικτό είχαν επίσης bye στον 1ο προκριματικό γύρο η Παπαδημητρίου και ο Χουάν Πέρεζ. Αύριο στις 11:45 αναμετρόνται στον καθοριστικό 2ο γύρο με τους Βου Χεονγκού/Ντέσι Γκοντερίνγκερ από την Κορέα και το Λουξεμβούργο αντίστοιχα και με νίκη περνάνε στο ταμπλό των «16».

* Οι πρωταθλητές μας μπαίνουν σιγά-σιγά και στους ρυθμούς των πρώτων αγώνων με τις ξένες ομάδες τους. Ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος μεταβαίνουν αύριο 30/08 στην Πολωνία. Ο πρώτος για να μετάσχει σε εκδηλώσεις χορηγών της Μπογκόρια στο Γκρότζισκ και να κάνει λίγες προπονήσεις με την ομάδα του, ο δεύτερος για να πραγματοποιήσει την ρώτη του εμφάνιση με την Ολύμπια Γκρούντιαζ. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες μεταβαίνουν στην ίδια χώρα για τα πρώτα τους παιχνίδια στη λίγκα και ο Γιώργος Σταματούρος (Ολύμπια Γκρούντιαζ) με τον Κωνσταντίνο Αγγελάκη (Γκντανσκ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ