fbpx

Το 2ο ΕΠΑΛ Ίλιου επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας αθλητισμού Κωφών (pics)

Το 2ο ΕΠΑΛ Ίλιου επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας αθλητισμού Κωφών (pics)

Πρωτοβουλία για μία ξεχωριστή δράση με κοινωνικό μήνυμα πήραν στο 2ο ΕΠΑΛ Ίλιου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που τηρείται παγκόσμια στις 03/12, το σχολείο υποδέχθηκε την Πέμπτη 23/11 αντιπροσωπεία της ελληνικής ομοσπονδίας αθλητισμού Κωφών.

Με αυτή την πρόσκληση το σχολείο θέλησε «να προσεγγίσει με τη βιωματική δραστηριότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης τις δυσκολίες ατόμων με αναπηρία στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλούμαι -οραματίζομαι, στοχεύω ψηλά ακούγοντας τη δύναμη της ψυχής μου».

Σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι οι άνθρωποι έχουν πολλούς διαφορετικούς τρόπους να κάνουν πράγματα, να προβληματιστούν, να συζητήσουν και φυσικά να παίξουν κάποιο σπορ με αθλητή, που έχει μερική ή ολική κώφωση».

Η ενημέρωση για τον αθλητισμό των Κωφών και Βαρήκοων ατόμων έγινε από την Τεχνική Σύμβουλο Αθλημάτων Σοφία Παυλάκου, ενώ στην αντιπροσωπεία ήταν επίσης ο ομοσπονδιακός προπονητής της ΕΟΑΚ Χρήστος Βατσακλής και ο αθλητής Αλέξανδρος Τατασόπουλος, που πέρσι εκπροσώπησε τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες κωφών. Στο σχολείο βρέθηκε και η πρωταθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης και μέλος της εθνικής ομάδας γυναικών Έμμυ Τσεκούρα. Οι μαθητές άκουσαν με μεγάλη προσοχή βασικές πληροφορίες για το άθλημα και τις δραστηριότητες ατόμων με αναπηρία και φυσικά δοκίμασαν τις ικανότητές τους με τη μικρή ρακέτα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ