fbpx

Θέσεις 9-16 στο μικτό U19 για Κοσμά/Κοντοπούλου στην Τουρκία

Θέσεις 9-16 στο μικτό U19 για Κοσμά/Κοντοπούλου στην Τουρκία

Με ένα καλό πλασάρισμα στο διπλό μικτό εφήβων-νεανίδων συνεχίστηκε σήμερα 17/01 η ελληνική συμμετοχή στο Youth Contender της Τουρκίας, στην Αττάλεια. Ο Γιώργος Κοσμάς και η Μαύρα Κοντοπούλου σημείωσαν το πρωί μία νίκη στο ταμπλό των «32», αργότερα αποκλείστηκαν πολύ δύσκολα από ασιατικό δίδυμο και ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στις θέσεις 9-16.

Υπενθυμίζουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι, στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Ορεστιάδας, τα δύο παιδιά είχαν κατακτήσει την 3η θέση στο διπλό μικτό παίδων-κορασίδων. Στο ίδιο αγώνισμα κι επίσης την κατηγορία Under 19 αγωνίστηκαν και ο Στάθης Μανωλόπουλος με την Άλκηστη Κασίμη. Αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο ύστερα από αμφίρροπη αναμέτρηση με τούρκικο δίδυμο. Στο διπλό μικτό παίδων-κορασίδων ο Κώστας Φάκαρος και ο Κωνσταντίνος Τούλιας δεν βρήκαν ξένη παρτενέρ. Αύριο Πέμπτη 18/01 το δυνατό τουρνουά της παγκόσμιας ομοσπονδίας συνεχίζεται για τους αθλητές μας με τα γκρουπ στο απλό των κατηγοριών Under 19 και Under 15.

Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο εντυπωσιακό Antalya Sports Complex οι Έλληνες διεθνείς. Όχι μόνο τα τέσσερα παιδιά, που θ’ αγωνίζονταν στο διπλό μικτό, αλλά και οι δύο παίδες για προπόνηση. Μετά τους αγώνες μάλιστα, πήγαν μαζί με τους τεχνικούς υπεύθυνους Κωνσταντίνο Κωστόπουλο και Κωνσταντίνο Καραμαντζιάνη όλοι βόλτα στην πόλη.

Τα ζευγάρια μας έδωσαν δύο πολύ γερές αναμετρήσεις με τούρκικα δίδυμα για τους «32» της Under 19. Ο Κοσμάς με την Κοντοπούλου αναμετρήθηκαν με τους Ονούλ Ντουράν/Γιαγκμούρ Γεσίλ. Προηγήθηκαν με 2-0 σετ, δέχτηκαν την ισοφάριση και στο επίσης κλειστό 5ο σετ είχαν τη μία μπαλιά παραπάνω για τη νίκη (11-6, 12-10, 7-11, 9-11, 11-9).

Οι Μανωλόπουλος/Κασίμη, που συνεργάστηκαν πρώτη φορά, κοντραρίστηκαν με τους Αρντά Κεκίλιογλου/Νιχάτ Νεμπχάν. Σε επίσης ισορροπημένο ματς βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ και ισοφάρισαν ισάριθμες, ώσπου τελικά λύγισαν στην παράταση του 5ου σετ και βρέθηκαν στις θέσεις 17-32 (14-16, 11-9, 8-11, 11-7, 11-13). Να σημειωθεί ότι το τούρκικο δίδυμο προχώρησε μετά με δύο ακόμα νίκες στα πέντε σετ και τελικά κατέκτησε την 3η θέση!

Ο Κοσμάς και η Κοντοπούλου, οι οποίοι βρίσκονται στο 16ο έτος της ηλικίας τους, συνάντησαν στον 2ο γύρο τους Λε Έλσβορθ/Λέι Χλόε από τη Σιγκαπούρη. Κατέκτησαν το 1ο σετ και μετά αποκλείστηκαν με 3-1 χάνοντας στην παράταση το 3ο και το 4ο σετ! Εμφάνισαν ξανά ωστόσο, καλή συνεργασία και υψηλές δυνατότητες και μπορούσαν τη νίκη απέναντι σε δυνατό δίδυμο, το οποίο προκρίθηκε ακολούθως στον τελικό του αγωνίσματος, που θα γίνει την Πέμπτη (14-12, 5-11, 11-13, 10-12).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ