fbpx

Επανέρχεται στην ελληνική Α1 ο Γκιώνης μετά από 23 χρόνια!

Επανέρχεται στην ελληνική Α1 ο Γκιώνης μετά από 23 χρόνια!

Ο Παναγιώτης Γκιώνης επιστρέφει στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης μετά από 23 χρόνια!

Αυτή είναι η κύρια είδηση εν αναμονή του μεγάλου ντέρμπι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, μεθαύριο Σάββατο 27/01, στη Βέροια, για τον 2ο γύρο της Α1. Ο τοπ, στο παγκόσμιο στερέωμα, Έλληνας αμυντικός, επανεμφανίζεται μετά από το 2001 όταν πήρε το τελευταίο του πρωτάθλημα με το Πέρα Αθηνών και άρχισε τη διεθνή καριέρα. Από την περασμένη περίοδο έχει δελτίο στον Παναθηναϊκό και αυτό το Σαββατοκύριακο θα φορέσει πρώτη φορά τη φανέλα του. Το αθηναϊκό σωματείο έκανε επίσης γνωστό ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γάλλο πρωταθλητή Ευρώπης Εμμανουέλ Λεμπεσόν, συνεπώς θα βασιστεί μόνο στους Έλληνες αθλητές του.

Ο Ολυμπιακός επίσης θα στηριχτεί ξανά σε μεγάλο βαθμό στο ελληνικό στοιχείο. Γνωστοποίησε ότι στην αποστολή για την πρωτεύουσα της Ημαθίας θα έχει από τους ξένους σίγουρα τον Πορτογάλο Ζοάο Μοντέιρο. Δεν αποκλείεται να προλάβει, από την Ινδία όπου αγωνίζεται, ο Κροάτης Τόμισλαβ Πουκάρ, αλλά οπωσδήποτε θα λείψει ο Γερμανός σταρ Ντιίτρι Οβτσάροφ, επίσης λόγω της παρουσίας του στο ίδιο τουρνουά Contender.

Η σπουδαία αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική της Α1 ανδρών θα γίνει το Σάββατο στις 12:00 στο Φιλίππειο γυμναστήριο και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι gre78 στο youtube. Ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού μάλιστα, υπάρχει στο πρόγραμμα της ίδιας ημέρας και στην Α1 γυναικών και αρχίζει στις 15:00 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η κορυφαία εθνική κατηγορία περιλαμβάνει το διήμερο 27 και 28/01 την 9η, τη 10η και την 11η αγωνιστική. Στην Α1 ανδρών οι μισές ομάδες θ’ αγωνιστούν στη Βέροια και οι υπόλοιπες στο Πανεπιστημιακό γυμναστήριο του Γάλλου στο Ρέθυμνο.

Ξεχωρίζει η αναμέτρηση Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός με την αθηναϊκή ομάδα να προπορεύεται αήττητη (16 βαθμοί), το πειραϊκό κλαμπ να είναι 2ο (15 βαθμοί) και απλά σε αυτό το χρονικό σημείο να θέλουν και οι δύο (κυρίως για λόγους γοήτρου) την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από υπεύθυνους των ομάδων, ο Ολυμπιακός θα μεταβεί στη Βέροια με τους Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Σταματούρο (σ.σ. αγωνίστηκαν στο ντέρμπι του 1ου γύρου), Ζοάο Μοντέιρο και Τάσο Ρηνιώτη και ο Παναθηναϊκός με τους Παναγιώτη Γκιώνη, Κωνσταντίνο Αγγελάκη, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο (στη τριάδα του πρώτου αγώνα ήταν οι δύο τελευταίοι) και Νίκο Αντωνιάδη. Στο Φιλίππειο θ’ αγωνιστούν επίσης ο ΑΟ Ταταύλα και ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης.

Στην Κρήτη θα βρεθούν ο οικοδεσπότης ΟΕΑ Ρεθύμνου, η ΑΕΚ, ο Άρης Νικαίας και ο ΑΣ Πέρα Αθηνών. Στην Α1 γυναικών ο αήττητος Ολυμπιακός και ο 3ος της κατάταξης Παναθηναϊκός θα κοντραριστούν για τη 10η αγωνιστική.

ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΣΕ Α1 ΚΑΙ Α2

Στην αυριανή προαναγγελία θ’ αναφερθεί αναλυτικά το πρόγραμμα σε Α1 και Α2 κατηγορία, νωρίτερα ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι γι’ αυτό το διήμερο προέκυψαν αναβολές και αλλαγές στους αγώνες των δύο εθνικών κατηγοριών. Τις έφεραν οι συμμετοχές ξένων αθλητών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21, στο οποίο αγωνίζεται, ως γνωστόν και η πρωταθλήτριά μας Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Στα Σκόπια είναι η Βουλγάρα Τσβετελίνα Γκεοργκίεβα της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και ο Κύπριος Ελία Σαρπέλ της ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας.

Τα δύο σωματεία κατέθεσαν αιτήματα αναβολής, που έγιναν δεκτά. Τελικά, οι αγώνες της Α1 κατηγορίας γυναικών, που επρόκειτο να διεξαχθούν στην Καβάλα με τη συμμετοχή του τοπικού ΑΣΕΑ, του ΓΑΟ Πειραιά, της ΧΑΝΘ και των Σαρισών Φλώρινας αναβλήθηκαν και η Τεχνική Επιτροπή θ’ αποφασίσει για τον νέο ορισμό τους, ενώ οι αντίστοιχες συναντήσεις της Α2 ανδρών, που επίσης ήταν για την Καβάλα, θα γίνουν με μοναδική απούσα την Αθηνά. Συμφωνήθηκε μάλιστα, να διεξαχθούν την ίδια μέρα και οι τρεις αγώνες μεταξύ Καβάλας, Φλώρινας και ΧΑΝΘ (Σάββατο 27/01) Στην πορεία η Τεχνική Επιτροπή θα βγάλει νέες ημερομηνίες για τους αγώνες της ομάδας της Πεύκης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ