fbpx

Στο ΣΕΦ σήμερα 18/02 το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωφών-βαρήκοων

Στο ΣΕΦ σήμερα 18/02 το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωφών-βαρήκοων

Το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωφών και βαρήκοων στην επιτραπέζια αντισφαίριση διεξάγεται σήμερα Κυριακή 18/02 στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, το διοργανώνει στο ίδιο μέρος η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών με την υποστήριξη και αρωγή της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης κι αποτελεί τη σημαντικότερη από τις ενέργειές της για τη διάδοση του αθλητισμού των κωφών-βαρήκοων στην κοινωνία, όπως και την εξεύρεση νέων αθλητών και αθλητριών, που παίζουν πινγκ πονγκ.

Με αφορμή το Πανελλήνιο πρωτάθλημα η Ε.Ο.Α.Κ. δημοσίευσε συνέντευξη με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστα Παπαγεωργίου. Στην προαναγγελία αναφέρθηκε και στα στοιχεία των αγώνων, ενώ σημείωσε ότι για πρώτη φορά θα υπάρξει και κάλυψη των αγώνων, καθώς το κανάλι gre78 στο youtube θα βιντεοσκοπήσει όλα τα παιχνίδια και θα κάνει live streaming σε όσα γίνουν στο τραπέζι 1. Η ζωντανή μετάδοση ανοίγει στις 10:00 και το λινκ είναι https://www.youtube.com/watch?v=EvK8IBVF_Uw.

Η Ε.Ο.Α.Κ. αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο δελτίο Τύπου ότι «στο 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα πάρουν μέρος 45 αθλητές (31 άνδρες και 14 γυναίκες) από 8 σωματεία. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος στο ΣΕΦ (βοηθητικές αίθουσες 8-9) θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές, στους άνδρες, στις γυναίκες και στα ζευγάρια ανδρών-γυναικών και μικτά. Οκτώ σωματεία (ΑΣΚΚΒΝ/ΔΕ, ΠΑΟΚ «Μοριάς», ΑΣΚΒΕ, ΑΟΚ, ΠΟΚ, ΑΣΚΠΝ, ΑΠΟΚΜ και ΑΣΚΚ «Μίνωας») από όλη την Ελλάδα θα δώσουν τη δική τους «μάχη» για τον τίτλο του πολυνίκη.

Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 10:00 και θα διεξαχθούν σε 10 τραπέζια. Στο απλό, που θα κάνει και την αρχή στο πρόγραμμα, θα διεξαχθούν πρώτα οι όμιλοι 8 ανδρών και 4 γυναικών και στη συνέχεια θα διεξαχθούν τα νοκ άουτ παιχνίδια. Στα διπλά θα διεξαχθούν μόνο νοκ άουτ παιχνίδια».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ο.Α.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ»

Το δελτίο Τύπου της Ε.Ο.Α.Κ. την Παρασκευή 16/02 με τη συνέντευξη του προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είχε τον τίτλο: Κώστας Παπαγεωργίου: «Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια ανάληψης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωφών». Το θέμα της ανάληψης της μεγάλης διοργάνωσης βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ακόμη ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα πινγκ πονγκ κωφών πρόκειται να διεξαχθεί στο ΣΕΦ. Είναι η 2η χρονιά που γίνεται συνδιοργάνωση με την ΕΟΑΚ. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ΕΦΟΕπΑ;

Κ.Π.: «Πρώτα από όλα εκφράζουμε τη χαρά μας για τη διεξαγωγή του Πανελληνίου πρωταθλήματος στη βασική μας αθλητική εγκατάσταση και είμαστε σίγουροι ότι το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από πέρσι. Το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάει ένα βήμα πιο μπροστά τη συνεργασία μας με την ΕΟΑΚ, μία συνεργασία που αναμφίβολα έχει  ξεχωριστή σημασία για μας. Πέραν του ότι βοηθάμε στη διάδοση του αθλητισμού μέσα στην κοινότητα των κωφών-βαρήκοων, τέτοιοι αγώνες εκφράζουν κι ένα βασικό ζητούμενο για μας να παίζουν όσο γίνεται περισσότερα άτομα πινγκ πονγκ και να γίνει ακόμα πιο δημοφιλές και στη χώρα μας το ολυμπιακό άθλημα».

Οι κωφοί-βαρήκοοι αθλητές του πινγκ πονγκ κάνουν την προσπάθειά τους και προσπαθούν να διακριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, αλλά και στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Προσθέτει κάτι αυτό στο ελληνικό πινγκ πονγκ γενικότερα;

Κ.Π.: «Σαφώς και προσθέτει, διότι ελληνικό πινγκ πονγκ δεν είναι μόνο οι εθνικές μας ομάδες ή μόνο οι δικές μας διοργανώσεις. Είναι θαυμάσιο να έχουμε καλές στιγμές και κίνητρα και σε άλλα αγωνιστικά επίπεδα. Για παράδειγμα, προβάλλουμε πάντα τις επιτυχίες στους αθλητές με κινητικές αναπηρίες ή στους βετεράνους αθλητές, ενώ πριν λίγους μήνες πραγματοποιήσαμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα για άτομα με Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ στην Κρήτη. Με το ίδιο ενδιαφέρον κοιτάμε και τους κωφούς-βαρήκοους και να θυμίσω ότι ο Αλέξανδρος Τατασόπουλος, που αγωνίστηκε πρόπερσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες κωφών, είναι αθλητής ΕΦΟΕπΑ, προπονείται εντατικά σε σωματείο-μέλος μας και συμμετέχει και στα δικά μας πρωταθλήματα».

Είναι η 2η χρονιά που γίνεται πανελλήνιο πρωτάθλημα κωφών-βαρηκόων, σε συνδιοργάνωση με την ΕΦΟΕπΑ και σκοπό είχε και έχει τη διάδοση του αθλητισμού των κωφών-βαρήκοων στην κοινωνία, αλλά και την εξεύρεση νέων αθλητών και αθλητριών που παίζουν πινγκ πονγκ. Ήδη η ΕΟΑΚ μέσω των πρωτοποριακών προγραμμάτων της, έχει βάλει το πινγκ πονγκ στα ειδικά σχολεία κωφών-βαρηκόων. Είναι διατεθειμένη η ΕΦΟΕπΑ να βοηθήσει στον τομέα αυτό;

Κ.Π.: «Μαθαίνουμε ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα κάνετε επισκέψεις στα ειδικά σχολεία. Οργανώνετε επιδείξεις, ενημερώνετε τα παιδιά για τα βασικά στοιχεία του αθλήματος και τους δίνετε την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στο πινγκ πονγκ παίζοντας. Κάθε κίνηση ιδιαίτερα για τη διεύρυνση των δράσεων στα σχολεία έχει σπουδαιότητα για μας και από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας με τη διοίκηση της ΕΟΑΚ έχουμε τονίσει ότι η ΕΦΟΕπΑ θα στηρίξει, όπως μπορεί, όλες τις προσπάθειές της για τη διάδοση του αθλήματος».

Από την αρχή η διοίκηση σας κ. Παπαγεωργίου, έχει δείξει το πόσο ευαισθητοποιημένη είναι στους αθλητές και αθλήτριες με προβλήματα ακοής, με τη συνάντησή σας με τον πρόεδρο της ΕΟΑΚ τον κ. Σταυρακάκη. Πιστεύετε ότι μελλοντικά μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος στη συνεργασία των δύο Ομοσπονδιών;

Κ.Π.: «Σε συνέχεια της προηγούμενης απάντησής μου σημειώνω ότι η βοήθεια της ΕΦΟΕπΑ αφορά σε κάθε ενέργεια για την ανάπτυξη. Όποτε μπορούμε θα παραχωρούμε την αίθουσά μας στο ΣΕΦ, όπως ήμασταν σε θέση να ξανακάνουμε τώρα για το Πανελλήνιο της ΕΟΑΚ, ενώ στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή και την προσπάθεια ανάληψης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωφών. Κάθε πρωτοβουλία, κάθε δράση για την οποία θα κάνουμε κάποια πράγματα από κοινού, θα συνιστά πρόοδο στη συνεργασία μας».

Έχετε ήδη δηλώσει τη στήριξή σας, στη διεκδίκηση της ανάληψης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης κωφών. Θα υπάρξουν και άλλες κοινές δράσεις με στόχο κυρίως την ενημέρωση για τον αθλητισμό-πρωταθλητισμό των κωφών-βαρήκοων αθλητών και αθλητριών;

Κ.Π.: «Κατ’ αρχάς, μαθαίνουμε ότι είστε πάρα πολύ κοντά πια στην ανάληψη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ότι η οικεία ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι απολύτως θετική και δίνει τη διοργάνωση να διεξαχθεί στο Λουτράκι τον Οκτώβριο του 2024. Είναι πολύ ευχάριστη η εξέλιξη και τέτοιες διοργανώσεις είναι που θα δώσουν και ερεθίσματα για νέες κοινές δράσεις με βασικό στόχο την ενημέρωση. Για παράδειγμα, θα κοιτάξουμε σίγουρα να αξιοποιήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε μία πόλη, που είναι γνωστή κι εκτός Ελλάδας».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ