fbpx

Οι εθνικές ομάδες, που προχωρούν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Οι εθνικές ομάδες, που προχωρούν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Μετά από πέντε μέρες δράσης ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη 20/02 η φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ομαδικού ανδρών-γυναικών, που διεξάγεται στο Μπουσάν της Κορέας. Με το σύστημα «ένας προς όλους» προχώρησαν οι 8 όμιλοι των 5 στο Busan Exhibition and Convention Centre και μετά από γερές «μάχες» για την πρόκριση, οι οποίες κρίθηκαν ακόμα και την τελευταία στιγμή, οι τρεις πρώτες ομάδες από το κάθε έναν πήραν το εισιτήριο για το νοκ άουτ στάδιο.

Στην κορυφαία διοργάνωση άρχισαν 40 εθνικές ομάδες ανδρών και ισάριθμες γυναικών και συνεχίζουν 24 σε ταμπλό των «32». Αυτό σημαίνει ότι οι 8 ομάδες, που κατέκτησαν την πρωτιά στα ισάριθμα γκρουπ, έχουν bye στον 1ο γύρο και περνάνε απευθείας στη 16άδα. Οι κληρώσεις γίνονται αργότερα και το ITTF World Team Table Tennis Championships Finals (όπως τιτλοφορείται επίσημα το πρώτο ποτέ Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κορέα) θα τελειώσει την προσεχή Κυριακή 25/02. Τα πρώτα φαβορί δικαίωσαν σε πρώτη φάση τον ρόλο τους και όλοι οι φίλοι του αθλήματος περιμένουν καρτερικά τις δικές τους μεγάλες συναντήσεις.

Οι ομάδες, που προκρίθηκαν στη νοκ άουτ φάση και οι βαθμολογίες σε όλα τα γκρουπ:

Στο ομαδικό ανδρών:

Στο γκρουπ 1 κυριάρχησε η Κίνα με 4 νίκες και 8 βαθμούς. Την παγκόσμια πρωταθλήτρια ακολούθησε η Κροατία με 7 βαθμούς και σήμερα κρίθηκε η 3η θέση πρόκρισης. Βέλγιο και Ουγγαρία έδωσαν μεγάλο ντέρμπι, οι Μαγυάροι επικράτησαν με 3-2 και με 6 βαθμούς πέρασαν στο ταμπλό. Το Βέλγιο εμφάνισε 5 βαθμούς στην 4η θέση και τελευταία έμεινε η Κούβα με 4.

Στο γκρουπ 2 πρώτευσε εύκολα η επικεφαλής Γερμανία με 8 βαθμούς. Στη 2η θέση όμως, έγινε… χαμός. Το Καζακστάν κατέβαλλε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες με 3-1 και προκάλεσε τριπλή ισοβαθμία στους 6 βαθμούς ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες και την Αγγλία. Το εξαιρετικό Καζακστάν είχε θετικό συντελεστή +1 από τα μεταξύ τους παιχνίδια (είχε χάσει 3-2 από την Αγγλία) και κατέκτησε τη 2η θέση. Η Αγγλία με συντελεστή 0 από μία ήττα και μία νίκη με το ίδιο σκορ (3-2) εξασφάλισε την 3η προνομιούχο θέση και οι ΗΠΑ έμειναν εκτός νυμφώνος γιατί είχαν νίκη με 3-2 και ήττα με 3-1. Τελευταία τερμάτισε η Σαουδική Αραβία με 4 βαθμούς.

Στο γκρουπ 3 επικράτησε επίσης το 1ο φαβορί, η Κορέα και συγκέντρωσε 8 βαθμούς. Πίσω της τερμάτισαν η Πολωνία με 7 βαθμούς και η Ινδία με 6 και πέρασαν κι αυτές στον γύρο των «32». Στην 4η θέση αρκέστηκε η Χιλή (5 βαθμοί) και στην 5η η Νέα Ζηλανδία (4).

Στο γκρουπ 4 κατέκτησε αήττητη την 1η θέση η Γαλλία. Μάζεψε 8 βαθμούς. H 2η θέση κρίθηκε σε δυνατή αναμέτρηση της Δανίας με την Αυστρία. Επικράτησαν με 3-1 οι Σκανδιναβοί και πήγαν στους 7 βαθμούς, προκρίθηκαν και οι Αυστριακοί με 6.  Στην 4η θέση περιορίστηκε η Αυστραλία με 5 βαθμούς και στην 5η η Αλγερία με 4.

Στο γκρουπ 5 βγήκε 1η η Ιαπωνία με 8 βαθμούς. Ακολούθησαν η Κινεζική Ταϊπέι με 7 βαθμούς και η Τσεχία με 6 και πέρασαν επίσης στο ταμπλό. Η Μαδαγασκάρη κατετάγη 4η με 5 βαθμούς και η Νιγηρία 5η με 3.

Στο γκρουπ 6 πήρε την πρωτιά η Σουηδία χωρίς ήττα και 8 βαθμούς. Το Χονγκ Κονγκ πήρε τη 2η θέση με 7 βαθμούς και η Σερβία την 3η με 6. Εκτός ταμπλό έμειναν η Σλοβακία με 5 βαθμούς και το Πουέρτο Ρίκο με 4.

Στο γκρουπ 7 ήρθε η 1η η Σλοβενία με 8 βαθμούς. Η Σιγκαπούρη με 7 βαθμούς και η Βραζιλία (που άρχισε ως επικεφαλής) με 6 προκρίθηκαν επίσης στην επόμενη φάση. Ο Καναδάς περιορίστηκε στη 4η θέση με 5 βαθμούς και η Μαλαισία στην τελευταία με 4.

Στο γκρουπ 8 δικαίωσε τα προγνωστικά η Πορτογαλία με 8 βαθμούς. Στο ταμπλό την ακολούθησαν η Ρουμανία με 7 βαθμούς και το Ιράν με 6. Τέταρτη έμεινε η   Αίγυπτος με 5 βαθμούς και 5η η Ταϊλάνδη με 4.

Στο ομαδικό γυναικών:

Στο γκρουπ 1 η Κίνα πέτυχε το 4 στα 4, αν και στην πρεμιέρα τα βρήκε σκούρα μέχρι να λυγίσει με 3-2 την Ινδία! Η παγκόσμια πρωταθλήτρια εμφάνισε 8 βαθμούς. Οι Ινδές ακολούθησαν με 7 βαθμούς, καθώς σήμερα γύρισαν την κατάσταση από 0-2 κόντρα στην Ισπανία. Την 3η θέση και την πρόκριση πήρε η Ουγγαρία με 6 βαθμούς. Η Ισπανία βρέθηκε στην 4η θέση με 5 βαθμούς και το Ουζμπεκιστάν στην 5η με 4 αντίστοιχα.

Στο γκρουπ 2 η Ιαπωνία έδειξε τη δύναμή της και αήττητη συγκέντρωσε 8 βαθμούς. Η Βραζιλία με 7 βαθμούς και το Λουξεμβούργο με 6 μπαίνουν επίσης στο ταμπλό. Το Ιράν ήρθε 4ο με 5 βαθμούς και η Ν. Αφρική 5η με 4.

Στο γκρουπ 3 η Γερμανία έδειξε την υπεροχή της και με το απόλυτο των νικών συγκέντρωσε 8 βαθμούς. Η Πολωνία κατέλαβε τη 2η θέση με 7 βαθμούς, η Σλοβακία την 3η με 6 κι επίσης προκρίθηκαν στη νοκ άουτ φάση. Το Μεξικό με 5 βαθμούς και η Νιγηρία με 4 συμπλήρωσαν τον όμιλο.

Στο γκρουπ 4 η Κινεζική Ταϊπέι επιβεβαίωσε τον ρόλο της επικεφαλής με 8 βαθμούς. Την ακολούθησαν στο επόμενο στάδιο η Ταϊλάνδη με 7 βαθμούς και η Χιλή με 6. Οι Ηνωμένες Πολιτείες περιορίστηκαν στην 4η θέση με 5 βαθμούς και η Αλγερία στην 5η με 4.  

Στο γκρουπ 5 πρώτευσε η Κορέα. Είχε μόνο νίκες και μάζεψε 8 βαθμούς. Ισοβαθμία είχαμε στη 2η θέση και τους 6 βαθμούς ανάμεσα σε Μαλαισία, Ιταλία και Πουέρτο Ρίκο. Η Μαλαισία είχε επικρατήσει στα μεταξύ τους ματς και υπερίσχυσε, ενώ ως 3η την ακολούθησε στο ταμπλό η Ιταλία. Το Πουέρτο Ρίκο, που είχε δύο ήττες απέναντι στις συγκεκριμένες ομάδες, αρκέστηκε στην 4η θέση και η Κούβα έμεινε τελευταία με 4 βαθμούς.

Στο γκρουπ 6 επιβεβαίωσε τις προβλέψεις το Χονγκ Κονγκ με 4 νίκες και 8 βαθμούς. Η Πορτογαλία με 7 βαθμούς και η Αυστρία με 6 πέρασαν επίσης στα νοκ άουτ. Το Καζακστάν πήρε την 4η θέση με 5 βαθμούς και η Αυστραλία την 5η με 4.

Στο γκρουπ 7 η Ρουμανία δικαίωσε, επίσης χωρίς ήττα, τον ρόλο του φαβορί. Μάζεψε 8 βαθμούς και την ακολούθησαν στην πρόκριση η Σουηδία με 7 βαθμούς και η Σιγκαπούρη με 6. Στις δύο τελευταίες θέσεις του γκρουπ βρέθηκαν η Σερβία με 5 και ο Καναδάς με 4 βαθμούς.

Στο γκρουπ 8 τερμάτισαν μαζί στην κορυφή η Γαλλία και η Αίγυπτος. Είχαν από 7 βαθμούς, η Γαλλία στο μεταξύ τους ματς είχε επιβληθεί με 3-0 κι έτσι πήρε την 1η θέση.  Ως 3η με 6 βαθμούς προκρίθηκε και η Κροατία. Στον βυθό του γκρουπ έμειναν η Τσεχία και η Ουκρανία με 5 βαθμούς.

Στον σύνδεσμο https://rb.gy/wrr3pe της WTT στο youtube μπορείτε να βρίσκετε τα καθημερινά live από τα 8 τραπέζια.

Στη διεύθυνση https://worldtabletennis.com/teamseventInfo?eventId=2751 είναι η ιστοσελίδα των αγώνων με όλα τα αποτελέσματα, τα νέα και άλλες πληροφορίες.

Επτά ώρες είναι η διαφορά με την Ελλάδα (μπροστά η Κορέα)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ