fbpx

Πέρασε η πρόταση μομφής στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κατά της Ξένιας Στάθη

Πέρασε η πρόταση μομφής στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κατά της Ξένιας Στάθη

Η Ξένια Στάθη δεν ασκεί πια καθήκοντα γενικής γραμματέα στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι μετά την πρόταση μομφής, που έγινε σε βάρος της, απαλλάχθηκε από τη θέση της και συνεχίζει ως μέλος.

Αυτή η εξέλιξη είναι μία ακόμα συνέπεια στο μέγα θέμα, που δημιουργήθηκε από τις σοβαρές καταγγελίες της Στάθη ότι σε ομαδική συνομιλία στο διαδίκτυο γράφτηκαν σε βάρος της μηνύματα με απειλητικό, εκφοβιστικό και χυδαίο περιεχόμενο από αθλητή της εθνικής ομάδας ανδρών.

Η ομοσπονδία υπογράμμισε ότι η τριμελής επιτροπή που έχει συστήσει, θα προχωρήσει κανονικά την έρευνα επί των καταγγελιών, χωρίς να επηρεάζει η πρόταση μομφής, όμως στέκεται ξανά στην επιλογή της Ξένιας Στάθη να τοποθετηθεί δημοσίως χωρίς να ενημερώσει νωρίτερα το ΔΣ και τη χαρακτηρίζει αντικαταστατική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης της ομοσπονδίας:

«Το ΔΣ της ΕΦΟΕΠΑ κατά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του, έκανε δεκτή την πρόταση μομφής της πλειοψηφίας των μελών του,  εναντίον της γενικής γραμματέως κυρίας Πολυξένης Στάθη απαλλάσσοντας την από τα καθήκοντα της ΓΓ.

Η ενέργεια της κυρίας Στάθη να δημοσιεύσει σε αθλητική ιστοσελίδα πολύ σοβαρές καταγγελίες πριν λάβει γνώση το ΔΣ και όχι έχοντας ενημερώσει σχετικά, όπως ψευδώς ανέφερε το συγκεκριμένο δημοσίευμα, κρίθηκε ότι είναι αντικαταστατική, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αθλήματος και ήταν αυτή που οδήγησε στην πρόταση μομφής.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το ΔΣ, οι καταγγελίες της κυρίας Στάθη θα διερευνηθούν εις βάθος και η πρόταση μομφής ουδόλως επηρεάζει αυτήν τη διαδικασία. Θυμίζουμε πως  έχει οριστεί τριμελής επιτροπή, η οποία θα συγκεντρώσει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία προκειμένου να τα υποβάλλει στο ΔΣ, ώστε το τελευταίο να λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Η κυρία Στάθη παραμένει μέλος του ΔΣ της ΕΦΟΕΠΑ».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στη μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής πέρασε με ψήφους 8-3 και κατατέθηκε και 1 λευκό. Την πρόταση είχαν υπογράψει τις προηγούμενες ημέρες επτά μέλη της διοίκησης της ομοσπονδίας. Το ΔΣ θα συνεδριάσει άμεσα για νέο γενικό γραμματέα και θ’ ακολουθηθεί πάλι μυστική ψηφοφορία. Η Ξένια Στάθη σκοπεύει να προσβάλλει τη χτεσινή διαδικασία για να τη βγάλει άκυρη. Στη θέση της γ.γ. είχε βρεθεί τον Σεπτέμβριο του 2023 μετά την παραίτηση του Γιάννη Κορδούτη και σχετική ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ