fbpx

Μανωλόπουλος/Παπαδημητρίου πρωταθλητές Ελλάδας στο διπλό μικτό Κ21

Μανωλόπουλος/Παπαδημητρίου πρωταθλητές Ελλάδας στο διπλό μικτό Κ21

Ο Στάθης Μανωλόπουλος και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αναδείχτηκαν σήμερα 23/02 πρωταθλητές Ελλάδας διπλού μικτού, στο πρώτο αγώνισμα, που ολοκληρώθηκε  στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Νέων ανδρών-Νέων γυναικών της Καρδίτσας (αθλητές και αθλήτριες μέχρι 21 ετών).

Ο αθλητής του ΟΕΑ Ρεθύμνου και η αθλήτρια του Ολυμπιακού ΣΦΠ προχώρησαν ως 1ο φαβορί και στον βραδινό τελικό επιβλήθηκαν με 3-0 σετ των Γιάννη Κούτρα/Στέλλας Τζαρίδου από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου και τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης αντίστοιχα (νούμερο 5). Η πρώτη αγωνιστική μέρα στο μεγάλο και σύγχρονο  κλειστό γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» διήρκησε σχεδόν 13 ώρες. Περιλάμβανε αρχικά τα γκρουπ του ομαδικού, συνεχίστηκε με τα διπλά και το διπλό μικτό άρχισε και τελείωσε την Παρασκευή. Στο ομαδικό Νέων γυναικών έφτασαν στις θέσεις των μεταλλίων οι ΓΑΟ Πειραιά, ΠΚΔ Ταύρου, ΟΑ Χανίων και ΧΑΝ Θεσσαλονίκης. Το πρώτο ποτέ Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Καρδίτσα πραγματοποιεί η ΕΦΟΕπΑ με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον δήμο Καρδίτσας και τον Αθλητικό Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας. Το κανάλι gre78 στο youtube κάλυψε το πρωτάθλημα με δύο ζωντανές ροές (την Παρασκευή το live 1 ήταν στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=iUEnvJyxqp8 και το live 2 στο https://www.youtube.com/watch?v=H8zCzjWWKOI) και το ίδιο θα κάνει και το Σαββατοκύριακο βιντεοσκοπώντας κιόλας όλους τους αγώνες.

Με 29 συμμετοχές το διπλό μικτό προχώρησε σε ταμπλό των «32». Στον θεαματικό τελικό ο συνδυασμός αμυντικού με αριστερόχειρα επιθετική αθλήτρια αποδείχτηκε δυνατός και ο Μανωλόπουλος με την Παπαδημητρίου έδειξαν υπεροχή απέναντι στον Κούτρα και την Τζαρίδου. Πήραν εύκολα το 1ο σετ και στο 2ο απέκτησαν νέο προβάδισμα. Είδαν τους Κούτρα/Τζαρίδου να μειώνουν στον πόντο (8-7), αλλά άμεσα βρήκαν τις λύσεις. Το ίδιο έκαναν και στο 3ο σετ όταν οι φιναλίστ είχαν καλό ξεκίνημα και προηγήθηκαν 3-1. Το τελικό 3-0 γράφτηκε με 11-4, 11-7 και 11-8 (σ.σ. η απονομή των επάθλων δεν έγινε απόψε). Οι ηττημένοι των ημιτελικών παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο.

Στα ημιτελικά οι Μανωλόπουλος/Παπαδημητρίου έκαμψαν πολύ δύσκολα με 3-2 σετ τους Σωκράτη Γιαννούτσο/Χρυσή Φωτιάδου (Ίφιτος Πατρών/Σάρισες Φλώρινας), ενώ οι Κούτρα/Τζαρίδου νίκησαν με 3-0 σετ τους Γιώργο Κοσμά/Μαύρα Κοντοπούλου (ΔΑΟ Ταύρου/ΠΚΔ Ταύρου). Οι τελευταίοι είχαν αποκλείσει νωρίτερα το 2ο φαβορί, τους Αλέξανδρο Μαδέση/Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη με 3-1 σετ

Από την κορυφή του ταμπλό οι Μανωλόπουλος/Παπαδημητρίου είχαν bye στον 1ο γύρο. Στη 16άδα απέκλεισαν με 3-0 σετ τους Γιάννη Αναστασιάδη/Βασιλική Μπουλά (Ποσειδών Λουτρακίου/ΟΑ Χανίων) και στην 8άδα τους Αλεσσάντρο Φέλτσερ/Δήμητρα Πετσίβα (ΑΣΕΑ Καβάλας) με 3-1.

Το δίδυμο Κούτρα/Τζαρίδου έδωσε συνολικά πέντε αγώνες μέσα σε ελάχιστες ώρες και φυσικά πέτυχε επίσης διάκριση με την πορεία του. Στον 1ο γύρο κατέβαλλε με 3-0 σετ τους Αρχάγγελο Γκιώνη/Φαμπιόλα Νούρε (Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας/Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών), στον 2ο με 3-1 σετ τους Νικηφόρο Μύρο/Ελισάβετ Χατζηκύρκα (Φάρος Αλεξανδρούπολης/Εθνικός Αλεξανδρούπολης) και στην 8άδα με 3-1 τους Ιάκωβο Αϊβατίδη/Άλκηστη Κασίμη (ΑΕΚ/ΠΚΔ Ταύρου).

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ

Στο ομαδικό έγινε σήμερα Παρασκευή η φάση των ομίλων και στις Νέες γυναίκες προέκυψαν αμέσως οι ομάδες των μεταλλίων. Είναι οι ΓΑΟ Πειραιά, ΟΑ Χανίων, ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, ΠΚΔ Ταύρου και με αυτή τη σειρά σχηματίζουν τα ζευγάρια της 4άδας (αρχίζει στις 11:30).  

Στο 1ο γκρουπ ο ΓΑΟΠ αναδείχτηκε νικητής και τον ακολούθησε η ΧΑΝΘ, ενώ στο 2ο πρώτευσε το ΠΚΔΤ και τη 2η προνομιούχο θέση πήραν τα Χανιά. Στους Νέους άνδρες είχαν σχηματιστεί δύο γκρουπ και το αγώνισμα προχώρησε μέχρι τα προημιτελικά. Τα ζευγάρια, που αύριο στις 09:00 θ’ αναμετρηθούν για την είσοδο στο πόντιουμ των νικητών είναι τα εξής:

ΑΕΚ-Ποσειδών Λουτρακίου

ΔΑΟ Ταύρου-ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας

ΑΣΕΑ Καβάλας-Φάρος Αλεξανδρούπολης

Φοίνικας Πειραιά-Ίφιτος Πατρών

Οι τελικοί του ομαδικού έχουν οριστεί για το Σάββατο στις 14:00. Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας αρχίζει στις 09:00, θα μπει σε αυτό και το απλό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πινγκ Πονγκ