fbpx

Τσιτσιπάς: Η προϊστορία κόντρα στον Φριτς και το βαθμολογικό κίνητρο (pic)

Ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Φριτς στον 4ο γύρο του Australian Open

Τρεις διαδοχικές νίκες μετρά ως τώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Μελβούρνη, και έχει εξασφαλίσει την τέταρτη παρουσία του στους «16» του Australian Open. Νίκησε κατά σειρά τους Ζιζού Μπεργκς, Τζόρνταν Τόμπσον και Λούκα Βαν Άσε, και επόμενος αντίπαλός του είναι ο Τείλορ Φριτς.

Το παιχνίδι του κορυφαίου Έλληνα τενίστα βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο, έχοντας παράλληλα αποβάλει κάθε σημάδι πόνου στη μέση του. Θυμίζουμε, άλλωστε, πως επικρατούσε έντονη ανησυχία στις τάξεις του, μετά τις ενοχλήσεις που ένιωθε σε Ντουμπάι και Περθ το προηγούμενο διάστημα.

Κάθε νίκη μετράει στο «Happy Slam» της Αυστραλίας, ειδικά όταν αυτή συνοδεύεται και με καλή εμφάνιση, και έτσι “χτίζεται” momentum και αισιοδοξία για τη συνέχεια. Με τον Στέφανο να έχει συνάμα και το δύσκολο έργο της υπεράσπισης πολλών βαθμών, λόγω της περσινής του πορείας.

Τσιτσιπάς και Φριτς “μονομαχούν” και για τα ATP Rankings

Την ερχόμενη Κυριακή (21/1) όμως, ο πήχης δυσκολίας ανεβαίνει ραγδαία, καθώς θα αντιμετωπίσει το πρώτο Top-10 εμπόδιο του, με τον οποίο μάλιστα είναι και κοντά στα ATP Rankings. Ο 26χρονος Αμερικανός βρίσκεται στο No. 10 (live), και απέχει μόλις 30 βαθμούς από τον Έλληνα πρωταθλητή.

Αυτό σημαίνει πως όποιος πάρει τη νίκη, και το εισιτήριο για την τελική 8άδα της διοργάνωσης, θα βγάλει… από τη μέση τον άλλον στο κυνήγι της ανόδου στην παγκόσμια κατάταξη. Κάθε νίκη δίνει βαθμούς, πόσο μάλλον σ’ ένα Grand Slam, κι’ όλοι στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή θέση.

Μιλώντας και με αριθμούς: Ο Τσιτσιπάς είναι στους 3.025 βαθμούς (μαζί με την αφαίρεση των περσινών βαθμών). Ο Φριτς είναι στους 2.995. Αν ο Στέφανος επικρατήσει, θα τον αφήσει πίσω του, και θα ανέβει στους 3.225. Αν ο Αμερικανός κερδίσει, θα τον προσπεράσει και θα φτάσει τους 3.195.

Έχει το πάνω χέρι ο Στέφανος στα μεταξύ τους

Όσον αφορά τώρα στο τι συμβαίνει όταν οι δύο τενίστες συναντιούνται στο κορτ, αυτό είναι κάτι που δίνει δικαίωμα στον Τσιτσιπά να αισιοδοξεί για την πρόκριση. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας έχει κερδίσει τα 3 από τα 4 παιχνίδια τους, ωστόσο έχει ηττηθεί στο τελευταίο τους την περασμένη άνοιξη.

Αναμετρήθηκαν 2 φορές το 2019, με τον Στέφανο να κερδίζει δύσκολα στο Laver Cup (6-2, 1-6, 10-7), αλλά και στο 1000άρι του Παρισιού (7-6(3), 6-3). Το 2022 είχαν παίξει ξανά στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου στο Australian Open, με τον Τσιτσιπά να κερδίζει τη “μάχη” των 5 σετ (4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4).

Πέρυσι τα… είπαν στο γήπεδο μόλις μία φορά, με τον Αμερικανό να κερδίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον No. 7 του κόσμου. Αναμετρήθηκαν για τα προημιτελικά του Masters στο Μόντε Κάρλο, και ο Φριτς επικράτησε με 6-2, 6-4, αφαιρώντας το στέμμα του πρωταθλητή από τον Στεφ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις