fbpx

Australian Open: Διπλό κέρδος για τον Φριτς – Υποχωρεί θέσεις ο Τσιτσιπάς (pic)

Τσιτσιπάς και Φριτς στο Australian Open

Ρεβάνς για την ήττα του το 2022 στη Μελβούρνη πήρε σήμερα (Κυριακή 21/1) ο Τέιλορ Φριτς, και απέκλεισε τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τέταρτο γύρο του Australian Open. Ο 26χρονος Αμερικανός επικράτησε μετά από τρεις ώρες αγώνα στην John Cain Arena, και πέρασε στα προημιτελικά.

Αυτή είναι και η πρώτη φορά για τον ίδιο που περνά στην τελική 8άδα της διοργάνωσης, μετά από 7 συμμετοχές του. Παράλληλα, προκρίνεται σε προημιτελικά ενός Grand Slam για τρίτη φορά, και δείχνει να βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση, μόλις 20 μέρες μετά την επίσημη έναρξη της σεζόν.

Δεν είναι, όμως, μόνο η πρόκριση ο λόγος που χαίρεται ο Φριτς, καθώς δεν κέρδισε έναν οποιονδήποτε αντίπαλο για να την εξασφαλίσει. Συγκεκριμένα, κατάφερε να νικήσει έναν ανταγωνιστή του στα ATP Rankings, και τον ανάγκασε, μάλιστα, σε υποχώρηση αρκετών θέσεων εντός του Top-10.

Διπλή αξία η νίκη του Φριτς – Χάνει θέσεις ο Τσιτσιπάς

Φριτς και Τσιτσιπάς απείχαν μόλις 30 βαθμούς πριν τη “μονομαχία” τους στους «16» του πρώτου Major της χρονιάς. Αυτό σήμαινε πως όποιος από τους δύο επικρατήσει, θα βρισκόταν από πάνω μέχρι την ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Αυτό το προνόμιο έχει εξασφαλισμένο πλέον ο Αμερικανός.

Από τους 2.995 βαθμούς που είχε πριν τον αγώνα, ανεβαίνει στους 3.195. Ο Στέφανος μένει αναλλοίωτος στους 3.025, και είναι δεδομένο πως θα υποχωρήσει τρεις θέσεις τη μεθεπόμενη Δευτέρα (29/1). Αντίθετα, ο Φριτς έχει σίγουρη άνοδο τριών θέσεων, και μπορεί να βλέπει ακόμα πιο ψηλά.

Αν υπερβεί το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά, τότε θα φτάσει στους 3.595 βαθμούς, και υπό προϋποθέσεις μπορεί να βρεθεί και στο No. 8 του κόσμου. Ανώτατη συγκομιδή του είναι οι 4.795 βαθμοί (σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου), και έχει μαθηματικές ελπίδες μέχρι το No. 6.

Όσον αφορά τώρα τον 25χρονο Έλληνα τενίστα, η πτώση στην παγκόσμια κατάταξη μπορεί και να μη σταματάει εδώ, καθώς δεν έχει αποκλειστεί ακόμα ο Άλεξ Ντε Μινόρ. Ο Αυστραλός είναι στο No. 11 του live ranking, και αν νικήσει σήμερα τον Αντρέι Ρούμπλεφ θα προσπεράσει τον Τσιτσιπά.

Ξεκίνησε τις προσπάθειές του στην Αυστραλία από το No. 10 του ταμπλό, η αφαίρεση των περσινών βαθμών τον έφερε χαμηλότερα, και τώρα διεκδικεί την επιστροφή του στη 10άδα. Έχει 2.970 βαθμούς, και με νίκη θα φτάσει τους 3.170, ρίχνοντας τον Στέφανο από το Top-10 μετά από 5(!) χρόνια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις