fbpx

ATP Rankings: Παραμένει στο Top-10 ο Τσιτσιπάς – Οι θέσεις που θα υποχωρήσει (pic)

Ο Τσιτσιπάς στο Australian Open

Θα υποχωρήσει από το No. 7 των ATP Rankings ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την ήττα του από τον Τέιλορ Φριτς στη φάση των «16» του Australian Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα χάσει αρκετούς βαθμούς την άλλη Δευτέρα (28/1), μιας και είχε να υπερασπιστεί 1.200 λόγω της περσινής του πορείας ως τον τελικό.

Μετά από τρεις νίκες και μία ήττα φέτος στη Μελβούρνη, ο Στέφανος πήρε μόλις 200 βαθμούς και ανέρχεται στους 3.025 στο Live Ranking. Αυτό τον κατατάσσει στο No. 10 της παγκόσμιας κατάταξης, με τους Χόλγκερ Ρούνε, Χούμπερτ Χουρκάτς και Τέιλορ Φριτς να τον προσπερνούν πλέον.

Συνολικά υποχώρησε τρεις θέσεις, ενώ με δύο σενάρια θα μπορούσε να βρεθεί και εκτός της πρώτης 10άδας, για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2019. Αν ο Άλεξ Ντε Μινόρ κέρδιζε χθες τον Αντρεί Ρούμπλεφ, τότε ο Αυστραλός θα έφτανε τους 3.170 και θα ανέβαινε αυτός στο No. 10.

Ο Ρώσος, όμως, έκανε την εξυπηρέτηση στον Τσιτσιπά και επικράτησε, αποκλείοντας το πρώτο σενάριο. Το δεύτερο ήταν να παραμείνει στη διοργάνωση ο Κάμερον Νόρι, και να κατακτήσει τον τίτλο. Μόνο σ’ αυτή την περίπτωση θα μπορούσε ο Βρετανός να βρεθεί στο Top-10, αλλά ηττήθηκε σήμερα από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Έτσι, ο Έλληνας πρωταθλητής θα διατηρηθεί στην ελίτ του παγκόσμιου τένις και μετά το αυστραλιανό Tour, με το θετικό να είναι πως το επόμενο διάστημα θα έχει να καλύψει μόλις 145 βαθμούς. Πιο αναλυτικά, ο Τσιτσιπάς χρειάζεται 45 βαθμούς στο Ρότερνταμ, 10 στο Indian Wells, και 90 στο Miami Open, με το έργο του να γίνεται σαφώς πιο βατό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις