fbpx

Davis Cup: Κληρώθηκε με τη Σερβία η Ελλάδα!

Με τη Σερβία η Ελλάδα στο Davis Cup

Τη Σερβία θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στο πλαίσιο του World Group I του Davis Cup, μετά τη σημερινή (08/02) κλήρωση της διοργάνωσης στο Λονδίνο. Πρόκειται για την πιο δύσκολη ομάδα, με ηγέτη της φυσικά τον κορυφαίο Νόβακ Τζόκοβιτς, και βρίσκεται στην κορυφή του ταμπλό.

Οι αγώνες θα γίνουν στη Σερβία, σε πόλη και έδρα που θα αποφασίσει η ομοσπονδία της χώρας, είτε το διήμερο 13-14 Σεπτεμβρίου, είτε το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου. Είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2010, ενώ έχει υπάρξει και φιναλίστ 3 χρόνια αργότερα, όταν ηττήθηκε στο Βελιγράδι από την Τσεχία.

Πέρυσι έφτασε πολύ κοντά στο να βρεθεί ξανά εκεί, όμως ο Νόλε έχασε 3 MP κόντρα στον Γιανίκ Σίνερ και δεν έδωσε την πολυπόθητη πρόκριση στην εθνική του ομάδα. Βέβαια, όμως, δεν είναι μόνο ο 36χρονος Σέρβος που ανεβάζει το επίπεδο του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.

Η Σερβία διαθέτει πληθώρα μεγάλων ονομάτων στο ρόστερ της, όπως τους Λάσλο Τζέρε, Μίομιρ Κετσμάνοβιτς, Ντούσαν Λάγιοβιτς και Χαμάντ Μετζέντοβιτς. Μέχρι τον Σεπτέμβριο ωστόσο μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά, και δεν είναι καθόλου σίγουρη η συμμετοχή του Τζόκοβιτς.

Μιας και οι αγώνες θα γίνουν λίγες μέρες μετά το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, το US Open, οπότε κανείς δε ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι οι παίκτες και των δύο ομάδων. Το ίδιο ισχύει και για την Εθνική μας, μιας και ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα προέρχεται μετά το αμερικανικό Tour του.

Τα ζευγάρια:

World Group I:
Σερβία (1) – Ελλάδα
Κροατία (2) – Λιθουανία
Σουηδία (3) – Ινδία
Καζακστάν (4) – Δανία
Πολωνία – Νότια Κορέα (5)
Ελβετία (6) – Περού
Αίγυπτος – Ουγγαρία (7)
Νορβηγία – Πορτογαλία (8)
Αυστρία (9) – Τουρκία
Κινεζική Ταϊπέι – Βοσνία Ερζεγοβίνη (10)
Ισραήλ (11) – Ουκρανία
Ιαπωνία – Κολομβία (12)

World Group II:
Ρουμανία (1) – Κίνα
Χονγκ Κονγκ – Εκουαδόρ (2)
Ουζμπεκιστάν (3) 0 Ιράν-Εσθονία
Βουλγαρία (4) – Ελ Σαλβαδόρ
Μπαρμπάντος – Πακιστάν (5)
Τόγκο – Λετονία (6)
Γεωργία – Μεξικό (7)
Νέα Ζηλανδία (8) – Λουξεμβούργο
Τυνησία – Ιρλανδία (9)
Λίβανος (10) – Νότια Αφρική
Μαρόκο (11) – Μονακό
Βολιβία – Ουρουγουάη (12)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις