fbpx

Ευρωλίγκα – Ανάλυση: Ολοταχώς για εμφύλιο στα πλέι-οφ

Ανάλυση για το αν και πως μπορούν να βρεθούν αντίπαλοι στα πλέι-οφ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Τα καλά νέα είναι ότι το ενδεχόμενο παρουσίας ελληνικής ομάδας στο Final-4 του Βερολίνου είναι ανοιχτό. Τα ακόμη πιο καλά νέα είναι ότι “παίζει” να έχουμε ακόμη και δύο!

Πέρασε στην ιστορία και η 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκα και πάμε να δούμε, οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου πως έχουν διαμορφωθεί οι ισορροπίες στην κατάταξη, τις ισοβαθμίες αλλά και το πρόγραμμα της συνέχειας.

Αν λοιπόν έληγε σήμερα η κανονική περίοδος το ελληνικό μπάσκετ θα είχε εκπρόσωπο στο Final-4 του Βερολίνου αφού Παναθηναϊκός ως 3ος της κατάταξης και Ολυμπιακός ως 6ος θα έπαιζαν στα πλέι-οφ για ένα εισιτήριο από τα τέσσερα με πράσινο πλεονέκτημα έδρας. Μη θεωρείτε ότι τελικά αυτό είναι απίθανο να συμβεί, κάθε άλλο, όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της κανονικής περιόδου φαντάζει ολοένα και πιο πιθανό να γίνουν ακόμη μέχρι και πέντε επιπλέον “αιώνια” ντέρμπι.

Σε περίπου 20 μέρες όταν θα επαναρχίσει η διοργάνωση οι δύο ομάδες μας θα μπουν για την τελική ευθεία έχοντας ένα ζόρικο, ειδικά ο Παναθηναϊκός, πρόγραμμα μπροστά τους. Βλέπετε οι πράσινοι μέσα στις επόμενες 8 αγωνιστικές έχουν να παίξουν με την 1η (Ρεάλ), τη 2η (Μπαρτσελόνα), την 5η (Βίρτους) και τον 6ο (Ολυμπιακό) δηλαδή τις 4 από τις άλλες 5 ομάδες της πρώτης εξάδας με μόνο τη Μπαρτσα εντός έδρας. Έχουν δύο ματς του χεριού τους με τις ουραγούς Βιλερμπάν και Άλμπα εντός και δύο ματς που κρύβουν παγίδες με Μπάγερν και Ερ.Αστέρα εκτός έδρας.

Ο Ολυμπιακός αντίστοιχα έχει θεωρητικά ελαφρώς πιο εύκολο πρόγραμμα με πιο δύσκολα ματς αυτά με Παρτίζαν εκτός και τα τρία που κρύβουν παγίδες με Ζάλγκιρις, Εφές, Ερ.Αστέρα ενώ εντός θα δώσει τα ντέρμπι (Βίρτους, Πανθαηναϊκό, Φενέρμπαχτσε) και ένα εύκολο με τη Βιλερμπάν. Ιδού το πρόγραμμα της συνέχειας “οπτικοποιημένο” με έναν διαφορετικό τρόπο. Με κεφαλαία αναφέρονται οι εκτός με πεζά οι εντός έδρας αγώνες, πράσινο φόντο οι αντίπαλοι που βρίσκονται από την 12η έως τη 18η θέση, με κόκκινο οι αντίπαλοι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή από την 1η έως την 11η θέση.

Ομαδοποιημένα, δε, εδώ μπορείτε να δείτε το συνολικό πρόγραμμα κάθε ομάδας από τη 2η έως την 11η θέση μέχρι το φινάλε. Τους “δύσκολους” και τους πιο “βατούς” αντιπάλους ανάλογα με τη θέση τους αυτή τη στιγμή όπου φαίνεται ότι η Μπαρτσελόνα και η Βαλένθια έχουν το πιο απαιτητικό πρόγραμμα και η Μονακό μα τη Μακάμπι το πιο, θεωρητικά πάντα μιλώντας, βατό.

Όσον αφορά στις ισοβαθμίες που αφορούν στις 11 αυτή τη στιγμή πρώτες ομάδες της βαθμολογίας εξαιρώντας την σίγουρα 1η Ρεάλ βλέπετε πως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής. Με πράσινο φόντο τα ζευγάρια που έχουν ολοκληρώσει τους μεταξύ τους αγώνες και την ομάδα που έχει το πλεονέκτημα και αντίστοιχα με κόκκινο φόντο την ομάδα που δεν έχει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας. Με κίτρινο φόντο τα ζευγάρια όπου εκκρεμούν μεταξύ τους αναμετρήσεις και το ποιος έχει αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι από τον αντίστοιχο αγώνα του 1ου γύρου.

Εδώ βλέπουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει υπέρ του 4 ισοβαθμίες και εις βάρος του δύο (Φενέρ, Μακάμπι) ενώ ο Ολυμπιακός έχει πολλές εκκρεμότητες και δύο πλεονεκτήματα αλλά και ισάριθμα μειονεκτήματα σε ισοβαθμίες (με Μονακό και Μπασκόνια).

Θυμίζουμε ότι: Οι ομάδες από την 7η έως τη 10η θέση θα παίξουν στο play-in τουρνουά σε νοκ-άουτ μονούς αγώνες. Ο 7ος με τον 8ο για την 7η θέση, ο 9ος με τον 10ο για τον τελικό της 8ης θέσης κόντρα στον ηττημένο του αγώνα 7ου-8ου σε επιπλέον αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ